Kunce objavio popis, Dragan Bender propušta još jedno prvenstvo

Kunce objavio popis, Dragan Bender propušta još jedno prvenstvo

Hrvatska će znatno oslabljena na prvenstvo.

Izbornik U18 reprezentacije Darko Kunce objavio je popis 16 igrača na koje računa za U18 Europsko prvenstvo. Na njemu nema najtalentiranijeg juniora svijeta koji je nedavno propustio U19 Svjetsko prvenstvo.

Posljedica je to afere “Bendergate” gdje je Dragan Bender ispao žrtva rat proizvođača opreme. Naime, Hrvatski košarkaški savez ima potpisan ugovor s Jordan Brandom, a igrač Maccabija s Adidasom. Oba ugovora zabranjuju nastupe u drugoj opremi i ovaj još uvijek 17-godišnjak našao se u začaranom krugu iz kojeg nema izlaza. S obzirom na to da je do prvenstva dva tjedna, a njega nema na popisu, teško da će se išta promijeniti.

S popisa je otpao i prvi Cibonin centar Ante Žižić koji je ozlijedio trbušni zid i koji je propustio knockout fazu nedavno završenog prvenstva. Nažalost, problemi s koljenom s popisa su udaljili i Nika Slavicu, ali za njega još uvijek nije definitivno odlučeno hoće li nastupiti. Još otprije nema niti Lovre Mazalina koji je ozlijedio prst prije mjesec dana na pripremnom turniru u Dubrovniku.

Pozitivna vijest je da se pripremama priključuje Ivica Zubac koji je dobio poštedu i izborniku se mora javiti 13. srpnja. Roko Badžim, još jedan srebrni s prvenstva, trenira s momčadi i trebao bi biti u kadru za dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore 10. i 11. srpnja.

Na novom skraćenom popisu se nalazi 16 igrača: Bruno Skokna, Lovro Buljević, Krešimir Ljubičić, Karlo Mikšić, Petar Dubelj, Vuk Lazić, Franko Kalpić, Ivan Perković, Fran Vujić, Mate Kalajžić, Mateo Čolak, Domagoj Vrkić, Krešimir Radovčić, Domagoj Proleta, Roko Badžim, Ivica Zubac.

Europsko prvenstvo započinje 23. srpnja u Volosu u Grčkoj, a Hrvatska se nalazi u teškoj skupini s domaćinom, Litvom te Bosnom i Hercegovinom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.