Kup Hrvatske: Povijesni rezultat AK Agrama

Kup Hrvatske: Povijesni rezultat AK Agrama

Atletski klub Agram dominirao je na juniorskom Kupu Hrvatske.

Protekloga vikenda u Zagrebu je održan juniorski Kup Hrvatske, a apsolutno najbolje rezultate postigli su mladi atletičari i atletičarke iz AK Agrama.

Natjecatelji zagrebačkoga kluba prvi su koji su na ovom prestižnom juniorskom natjecanju ukupno osvojili preko tisuću bodova (1037), do nogu potukavši konkurenciju – drugoplasirani AK Dinamo-Zrinjevac (530 bodova) i AK Zagreb-Ulix (263 boda).

Pojedinačno se istaknuo Agramov Zvonimir Topić, najbolji na 100 i 200 metara, s time da je na kraćoj dionici istrčao i drugo najbrže vrijeme u Hrvatskoj (10.99) sekundi, kao i svoj osobni rekord. Topić je, usto, ostvario i vrlo dobre rezultate u skoku u dalje (srebro) i troskok (bronca), a bio je i članom štafete.

Svjetski juniorski prvak Martin Marković bio je najbolji predstavnik drugoplasiranog Dinamo Zrinjevca. Opravdao je titulu favorita i slavio u bacanju kugle (18.65 metara) te diska (64.58 metara), najavivši potencijalno odlične rezultate i na predstojećem Europskom prvenstvu u švedskom Eskilstunu u srpnju.

Spomenimo još i kako je Hrvoje Čukman ispunio normu za Svjetske mlađejuniorsko prvenstvo koje će se održati u kolumbijskom Caliju istrčavši 53.90 sekundi na 400 metara s preponama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.