KUP HRVATSKE U RUKAMA JUGAŠA

KUP HRVATSKE U RUKAMA JUGAŠA

Jugaši su u Slavonskom Brodu osvojili novi pokal – Hrvatski kup, pobjedom nad zagrebačkom Mladosti rezultatom 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2). Ovo je njihov prvi trofej ove sezone, a sveukupno peti ove godine.

“Mislim da smo još jednom pokazali kako smo u ovom trenutku uvjerljivo najbolja ekipa u Hrvatskoj. Dobro smo se pripremili i koncentrirano ušli u utakmicu. Mladost je jedna izuzetno mlada ekipa željna nadigravanja i sigurno je da će iskoristiti šansu ako im je pružiš. No, mi smo to danas uspješno zatvorili te kontrolirali utakmicu od samog početka. Izuzetno smo sretni i zadovoljni  što smo obranili Kup, sada se okrećemo posljednjem kolu Lige prvaka ove godine i gostovanju u Barceloni”,  rekao je Marko Bijač, golman Juga.

Mladostašima nisu dozvolili nikakva iznenađenja iako su Žapci davali sve od sebe, uz svog odlično raspoloženog Ivana Marcelića s 12 obrana. No, na drugoj strani gola stajao je isto tako raspoložen Marko Bijač koji je večer prije, na svečanoj gala večeri  “Noć hrvatskog vaterpola” u 29. anketi Večernjeg lista proglašen za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2016. godini.

“Izuzetno sam ponosan što nakon tako uspješne godine, što s klubom, što s reprezentacijom, baš ja od svih svojih suigrača, budem izabran za tako prestižnu nagradu. Kao što sam rekao veliko je to priznanje za mene te jedan dodatan poticaj i motivacija za daljnji rad. Još jednom se zahvaljujem svim svojim suigračima, oni najbolje znaju koliko je muke i truda uloženo u svaki taj trofej. Ja vjerujem da ako ostanemo ovako zdravi i na okupu, klub i reprezentacija, da se ne trebamo bojati za nove uspjehe hrvatskog vaterpola”,  iskreno se zahvalio Bijač.

No, i Mladost doma nosi vrijedan pokal. U poluvremenu utakmice, Mladosti je uručen vrlo cijenjen Trofej Toni Nardelli koji dobiva klub s najboljim rezultatima u svim mlađim dobnim uzrastima.

Dani vaterpola u Slavoniji, točnije Slavonskom Brodu uspješno su okončani, s velikim brojem publike koja je po prvi puta imala prilike uživo gledati jedan ovakav vaterpolski spektakl.

Ekipu Juga činili su: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Merčep, Ivanković, Pavličević, Perrone,  Benić, Obradović, Popadić, Vrlić, trener: V. Kobešćak.

Ekipu Mladosti činili su: Marcelić, Bukić, Milaković, Zović, Biljaka, Brlečić, Vlahović, Lazić, Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić, Vićan, Herceg, trener: R. Štritof.

kh1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.