Kup kontinenata: Sandra bacila disk najdalje, no svejedno izgubila! Ponovno ju koštalo bacanje u mrežu

Kup kontinenata: Sandra bacila disk najdalje, no svejedno izgubila! Ponovno ju koštalo bacanje u mrežu

Drugi poraz u posljednja tri Sandrina nastupa.

Hrvatska diskašica Sandra Perković doživjela je i drugi poraz u svoja posljednja tri natjecanja, iako je ostvarila najbolji rezultat prvog dana Kupa kontinenata u češkoj Ostravi.

Naime, Sandra je bacila disk na 68,44 metara, osvojivši pritom sedam bodova za Europu, dok je Kubanka Yaime Perez osvojila maksimalnih osam bodova bacivši disk na 65,30 metara. Treće mjesto pripalo je Yang Chen iz Kine sa 63,34 metra.

Pitate se, kako je moguće da je Sandra druga? Vrlo lijepo. Naime, pravilo koje vrijedi isključivo na Kupu kontinenata glasi da atletičari u prve tri serije moraju biti bolji od svog ekipnog kolege da bi prošli dalje.

Dakako, Sandra je bila bolja od Njemice Nadine Muller, da bi u četvrtoj seriji otpala Nigerijka Chioma Oneykwere. U pretposljednjoj seriji oprostili smo se i od Kineskinje Chen, pa se dogodilo da su Perez i Perković u posljednjoj seriji bacale za prvo mjesto.

I od tog trenutka, sve što vrijedi i što se broji je samo taj jedan, jedini hitac, u posljednjoj, šestoj seriji. I tu je Sandra ponovno podbacila i, sada već tradicionalno, bacila disk u mrežu. Kubanka je bacila disk na 65,30 metara i upisala veliku pobjedu.

Vrijedi spomenuti kako nakon prvog dana natjecanja Amerika vodi sa 135 bodova, Europa ima 123 boda, Azija i Oceanija su na 89 bodova, dok su atletičari iz Afrike posljednji sa 74 boda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.