Kutija šibica: MNK Cvjetno Poliklinika Milojević i Biberon Amarena u finalu

Kutija šibica: MNK Cvjetno Poliklinika Milojević i Biberon Amarena u finalu

Treće mjesto osvojile su ekipe Ipa Zagreb kod veterana i ŽNK Agram kod žena.

Nakon nešto više od mjesec dana igranja došli smo do same završnice 47. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica. Poluzavršna večer nije donijela iznenađenja, papirnati favoriti su uspjeli izboriti veliko finale, a Pizzerija Stari Zagreb će morati predati primat.

Seniorsko polufinale otvorili su MNK Cvjetno Poliklinika Milojević i Big Bang Team. Cvjetno je došlo u vostvo već u drugoj minuti, nakon prekida Švigir je zaustavio jedan udarac, a Mihovil Prgomet naletio na odbijanac i zakucao loptu u mrežu. U prvoj minuti nastavka Kristijan Grbeša je podebljao vodstvo koje ubrzo u 25. minuti samnjuje Jerko Leko. Sjajno je Leko skrenio jednu dubinsku loptu i prevario vratara Škorića. Pred sam kraj Big Bang Team je krenuo na sve ili ništa, ubacio golmana igrača i to im se isplatilo nepune dvije minute prije kraja kada Mario Ćibarić pogađa za 2:2. U prvoj seriji sedmeraca vratari Škorić i Švigir bili su uspješniji od Karamatića i Penave, u drugoj su Leko i Grbeša precizni, a u završnoj trećoj Ivan Mikulić nije pogodio, a Matija Capar zabio je za prolazak u finale i pružio sebi priliku da sedmi puta podigne pehar za prvaka Kutije.

Biberon Amarena najvećeg konkurenta izbacila je u četvrtfinalu, ostalo im je samo za “odraditi posao” do završnog slavlja, a nakon današnje pobjede nad prošlogodišnjim osvajačem Pizzerijom Stari Zagreb-Borongaj Lugovima još ih jedan korak dijeli do toga. Marinko Šamija u 16. minuti iskoristio je pogrešku u obrani Pizzerije te zabio za vodstvo. U nastavku je Ante Ćorluka u 29. minuti završio odličnu kontru Biberona za 2:0, a svoj drugi pogodak Šamija je zabio nakon izrađene akcije iz prekida. Zaigrala je Pizzerija Stari Zagreb zadnjih nekoliko minuta bez golmana, pokušavala i uspjela doći do počasnog pogotka preko Vedrana Meseca u posljednjoj minuti susreta.

U veteranskoj kunkurenciji treće mjesto osvojila je ekipa Ipa Zagreb pobjedom od 3:1 nad SC Flegar. Tomica Vincelj u 11. i 19. minuti doveo je Ipu u veliku prednost, a u 20. sigurnu pobjedu potvrdio Mato Filipović. Drugo poluvrijeme Ipa je čuvala rezultat, te je SC Flegar u posljednjoj minuti došao do počasnog pogotka preko Dražena Bukovca.

Kod žena je treće mjesto osvojila ekipa ŽNK Agram pobjedom nad Super Starsicama od 5:2. Renata Pazarac svojim pogocima otvorila je i zatvorila susret, za Agram su zabile još Ana Kalaj, Ana Pavičić i Karla Resanović, dok je oba pogotka za Starsice zabila Veronika Šipek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.