Kutija Šibica: MNK Cvjetno Poliklinika Milojević slavila nakon sedmeraca

Kutija Šibica: MNK Cvjetno Poliklinika Milojević slavila nakon sedmeraca

Tim Kabel, Big Bang Team i na kraju Biberon Amarena padali su tek nakon sedmeraca od novog prvaka.

Pobjednik 47. izdanja Kutije šibica je MNK Cvjetno Poliklinika Milojević koja se specijalizirala ove godine za izvođenje sedmeraca, te su čak tri od sedam pobjeda ostvarili kroz raspucavanje.

U velikom finalu između Cvjetnog i Biberon Amarene igrala se utakmica taktičkog nadmudrivanja dvije vrhunske ekipe prepune prvoligaških igrača futsala. Vratari Goran Škorić i Franko Bilić bili su nesavladive prepreke, a najbliže pogotku bio je Biberon kada je Duje Bajrušović u 32.minuti zatresao vratnicu. Hrvoje Penava u prvoj seriji raspucavanja doveo je Cvjetno u vodstvo, na drugoj strani mu je uzvratio Marinko Šamija. Kristijan Grbeša precizan je bio u drugoj seriji, a Ante Ćorluka pogodio je gredu Škorićeva gola. Matija Capar pucao je za pobjedu, ali Franko Bilić mu čita udarac i ostavlja svoju ekipu u igri. Najbolji igrač futsala u Hrvatskoj Tihomir Novak preuzeo je odgovornost kao zadnji izvođač međutim poskliznuo se u odlučujućem trenutku i promašio za veliko slavlje Cvjetnog koje je osvojilo naslov nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu.

Treće mjesto osvojila je ekipa Pizzeria Stari Zagreb-Borongaj Lugovi. Big Bang Team imao je dva pogotka prednosti na odmoru koje su mu donijeli Toni Sesar autogolom i Ivan Mikulić. U nastavku je Sesar bio precizan na pravoj strani, a Mesec u 28. minuti izjednačio na 2:2. Potpuni preokret režirali su Geljić u 32. minuti te Jerković u 39. minuti za konačnih 4:2.

Matan Nekretnine pobjedile su u veteranskom finalu Sofru rezultatom 2:0. Na prvi gol čekalo se do 33. minute kada je za Matan zabio Mate Dragičević, pobjedu je potvrdio autogolom Stjepan Jukić dvije minute kasnije.

Drugo izdanje ženskog dijela turnira otišlo je uvjerljivo na stranu MNK Alumnusa koje je sa 5:0 slavilo protiv ŽMNK MC Plus. Tomislava Matijević i Mateja Zver zabile su po dva pogotka, a jedan je dodala Martina Krog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.