Kvalifikacije EP: Rukometaši počinju s kvalifikacijama

Kvalifikacije EP: Rukometaši počinju s kvalifikacijama

Hrvatski rukometaši počinju operaciju Euro 2020.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se za odigravanje kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Hrvatska se nalazi u skupini 2, s Belgijom, Srbijom i Švicarskom.

Prvi susret na rasporedu je u četvrtak u Osijeku protiv reprezentacije Švicarske. Već u nedjelju na rasporedu je drugo kolo, a Hrvatska gostuje kod Belgijanaca. Oba susreta najavio je izbornik Lino Červar, uz mjeru opreznosti:

“Pred nama je treći zadatak ove godine. Kad se prisjetimo, igrali smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje smo osigurali. Nakon toga smo išli na Mediteranske igre u Tarragonu gdje smo napravili veliko iznenađenje i osvojili zlatnu medalju nakon 14 godina. Sad imamo treći zadatak, a to je osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2020. Naravno da sam zadovoljan s prva dva ispunjena zadatka i sada je pred nama ovaj treći. Želim odmah reći da će to biti dosta teško. Znam da smo mi na papiru favoriti i od toga ne bježimo, ali sam zabrinut jer se podcjenjuje protivnike. Mislim da su Švicarska i Belgija respektabilne reprezentacije. Švicarska je već jednom pobijedila u kvalifikacijama Norvešku, koja je viceprvak svijeta. Vratio im se Andre Schmid i znamo koliko im to znači. Moramo očekivati napad 7 na 6 i za to se moramo spremiti. Odmah unaprijed moram reći, a to ću reći i igračima, da moramo pristupiti krajnje oprezno i moramo dati sve od sebe da utakmicu riješimo. Nakon toga ćemo razmišljati o Belgiji, koju je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Francuska dva puta jako tijesno pobijedila”. 

Na popisu izbornika Červara našli su se:

Marin Šego – MOL-Pick Szeged
Alen Blažević – MOL-Pick Szeged
Mate Šunjić – US Ivry Handball
Manuel Štrlek – Telekom Veszprem
David Mandić – RK PPD Zagreb
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
Damir Bičanić – RK PPD Zagreb
Željko Musa – SC Magdeburg
Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
Marin Šipić – RK Nexe
Halil Jaganjac – RK Metalurg
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Luka Cindrić – PGE Vive Kielce
Igor Karačić – RK Vardar
Luka Stepančić – PSG Handball
Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
Ivan Martinović – VfL Gummersbach

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.