Kvržić i Miloš se vraćaju u Rijeku?

Kvržić i Miloš se vraćaju u Rijeku?

Matjaž Kek govorio je o posljednjoj prvenstvenoj utakmici te prijelaznom roku i eventualnim pojačanjima koja će osvanuti na Kantridi...

HNK Rijeka s nestrpljenjem očekuje posljednju ovosezonsku prvenstvenu utakmicu – derbi protiv Dinama na Maksimiru, kojom će staviti točku na ‘i’ uspješne godine započete osvajanjem Superkupa upravo protiv zagrebačkih modrih.

Srateg bijelih Matjaž Kek istaknuo je kako neće biti nikakvog opuštanja – igrat će se kao da je u pitanju neizvjesna sredina sezone. “Čestitke Dinamu na duploj kruni, ostvarili su fascinantan rezultat. Mi imamo priliku na kraju sezone vidjeti gdje smo u toj utakmici s najboljom ekipom. Imamo svoje želje i ciljeve te smatram kako su tu svi preduvjeti da ćemo gledati jednu kvalitetnu utakmicu.”

Rijekin ‘tić’ Ivan Močinić opovrgnuo je pak glasine o prelasku u Dinamo. Mladi se veznjak koncentrira samo na prvu sljedeću utakmicu, a o transferu – nekom drugom prilikom. “Priče o odlasku u Dinamo nisu potekle od mene, niti moje obitelji. Ništa nismo ni znali o tome te bih volio to demantirati. Jako sam zadovoljan u Rijeci, sve mi je dala i previše poštujem i volim svoj klub da bih transfer radio preko novina. O prijelaznom ćemo roku lako pričati poslije utakmica, no ni tu nisam previše bitan jer će moj odlazak doći prije ili kasnije. U svakom slučaju, prvi će za to saznati klub. Ako dođe kakva ponuda, sjest ćemo i popričati.”

Prijelazni rok je pred vratima – novinare je najviše zanimalo kako će izgledati Rijekina igračka križaljka za iduću sezonu. “Logično je da nam misli već dva tjedna bježe unaprijed – sve ide ka novom. Novo dokazivanje… Najbliži povratku na Kantridu jesu Kvržić i Mato Miloš – to je dogovor iza kojega od početka stojim. No, svaki igrač ima svoj interes – normalno je da se želi predstaviti u Italiji gdje te prate velikani poput Juvea, Napolija… Miloš je interesantan igrač, bio je dovoljno hrabar, othrvao se i otišao u Speziju te odigrao 30 utakmica. Treba u takvoj ligi odigrati toliko”, kazao je Kek.

“Željeli bismo zadržati sve igrače, stoga razgovore vodimo na taj način. Želim čuti igrača koji će reći da ostaje na Kantridi i želi igrati za Rijeku Sve drugo je…”, misli slovenski stručnjak.

Rijekini će igrači slobodne dane imati do 10. lipnja, s time da će oni koji nastupaju za nacionalne selekcije praktički biti bez trunke odmora. “Prvo idemo u Fužine, zatim se vraćamo tjedan dana u Rijeku, a potom slijedi Kranjska Gora i četiri prijateljske utakmice. Generalka, kao i predstavljanje momčadi za novu sezonu bit će, naravno, na Kantridi. Neće se mnogo gubiti na fizici, više će to biti psihički odmor. Idemo u drugo pretkolo Europske lige, ali ako nisi spreman – i u njemu možeš lako naići na mine. Puno vremena za opuštanje neće biti, a vjerojatno će nam mali hendikep predstavljati odsustvo naših reprezentativaca. Čast nam je, ipak, što ih toliko imamo”, zaključio je Kek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.