L. Kalinić: “Želimo se dokazati”

L. Kalinić: “Želimo se dokazati”

Hrvatska večeras igra protiv Meksika, a utakmicu je najavio vratar Lovre Kalinić. Izjavio je: “Nedostaje nam mnogo standardnih igrača, ali oni koji su stigli žele se dokazati i omogućiti si napredak u karijeri. Mladi igrači će htjeti opravdati poziv izbornika i dostojno braniti dres reprezentacije. Ja sam među iskusnijima i pokušat ću ih usmjeriti savjetom. Mi stariji moramo preuzeti određenu odgovornost.”

Nastavio je: “Ovo za nas nije izlet. Želimo odigrati važnu utakmicu. Meksiko je jako dobra momčad i bit će nam teško, no učinit ćemo sve za pozitivan rezultat. I s najboljim sastavom bila bi ovo teška utakmica, ali moramo se zalagati. Momčad se ne može posložiti u tri ili četiri dana, no bitno je da budemo kompaktni. Moramo biti čvrsti u obrani i brzo izlaziti u napad. Sve uvijek može otići na dobru i lošu stranu, utakmica u Estoniji je najbolji primjer za to. Upravo zato je nogomet i zanimljiv, ne pobijedi uvijek bolja momčad. Imat ćemo svoje prilike i vjerujem da ćemo ih iskoristiti.”

Zaključio je: “Potom nas očekuje Island. Riječ je o možda najtežem terminu jer smo svi umorni od sezone. Bit će to teška utakmica, ali snažni smo i očekujem pobjedu. Igrači su nam odlični, a tako bi bilo i da nismo imali toliko predstavnika u završnici Lige prvaka. To je očito na travnjaku. Uvijek svi za Hrvatsku igraju najbolje, a tako će biti i na Islandu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.