Legendarni boksač oduševljen Zadrom i Morskim orguljama

Legendarni boksač oduševljen Zadrom i Morskim orguljama

Floyd Mayweather primio se reklamiranja Zadra.

Svjetski boksački šampion Floyd Mayweather Jr. na svojim je službenim stranicama odlučio reklamirati turizam u Zadru, odnosno ‘zadarski ponos’ – jedinstvene Morske orgulje, kojima je Mayweather ostao osupnut u jednom od posjeta ovom dalmatinskom gradu.

Najplaćeniji sportaš današnjice, koji na društvenoj mreži Facebook ima više od 12 milijuna pratitelja, Zadru i Hrvatskoj napravio je fantastičnu uslugu i reklamu; njegovu je poveznicu do sada sa ‘sviđa mi se’ označilo preko 3.400 ljudi, a oko 200 ih je i podijelilo objavu.

Foto: Facebook screenshot

Mayweather Jr. Morske orgulje opisuje kao jedinstveno arhitektonsko ostvarenje, zanimljiv i originalan spoj arhitekture i glazbe, a tekst je obogatio fotografijama i prigodnom zvučnom kulisom.

“Glazba je umjetnost, a najveći dirigent jest sama Majka Priroda. Od ptičjeg pjeva do nježnog zvuka vjetra, glazba je svuda oko nas. Kad se u to uključi čovjek, tada dolazi do magije. Postoji mjesto na Jadranu i ostvarenje koje se ne može usporediti ni sa čim na svijetu. Riječ je o Morskim orguljama u Zadru i premda možda izgledaju kao obične mramorne stepenice na obali, ono što je sakriveno ispod prvotnog dojma kreacija je hrvatskog arhitekta Nikole Bašića”, piše na Floydovim internetskim stranicama.

“Ono što se čini kao jednostavna ‘točka relaksacije’ zapravo je divovski glazbeni instrument kojim svira ocean. Donje stepenice propuštaju zrak i vodu koji teku kroz komore te na gornjim stepenicama stvaraju glazbu. Predstavljamo vam Morske orgulje, u kojima je svaki zvuk unikatan jer valovi na obalu nikada ne udaraju jednako”, zaključuje se.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.