Legendarni kapetan Hrvatske zatvorio Vicente Calderon

Legendarni kapetan Hrvatske zatvorio Vicente Calderon

Foto: Atletico Madrid/Twitter

Legendarni madridski stadion Vicente Calderon doživio je posljednju službenu utakmicu u subotu kada su u finalu Kupa kralja snage odmjerili Barcelona i Alaves, a večeras se odigrala i posljednja utakmica uopće na stadionu Atletico Madrida. Naime, u revijalnoj utakmici pomiješana ekipa Atleticovih legendi je ugostila, pred prepunim tribinama Calderona, momčad svijeta sastavljenu od nogometnih legendi.

U momčadi svijeta zaigrao je legendarni kapetan Vatrenih Zvonimir Boban, koji je na taj način uveličao slavlje Atletica. Boban je u igru ušao u 26. minuti zamijenivši brazilskog velikana Zica, a impresivnu veznu liniju svijeta su u tom trenutku činili Boban, Seedorf, Mendieta i Ronaldinho. Općenito rečeno publika je na Calderonu mogla uživati u potezima nogometnih majstora s obje strane, a momčad svijeta je pobijedila Atleticove legende s 5:4.

Tako je Vicente Calderon nakon 50 godina otišao u povijest, a Atletico se ubrzo seli na novi stadion koji će primati 70.000 gledatelja. Ime stadiona će biti Wanda Metropolitano po kineskoj grupaciji Wanda, koja drži postotak dionica madridskog kluba, a po završetku utakmice između legenda Atletica i svijeta 55.000 gledatelja je stvorilo jedinstveni ugođaj u kojem su uz povike ‘Atleti, Atleti’ zatvorile jednu eru svoga kluba i otpratile Calderon u povijest nakon 1228 odigranih utakmica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.