Legendarni napadač sačuvao posebnu pohvalu za Rakitića

Legendarni napadač sačuvao posebnu pohvalu za Rakitića

Foto: Ivan Rakitić/Instagram

Barcelona je u veličanstvenom El Clasicu na Santiago Bernabeu svladala Real 3:2, a drugi gol za Blaugranu je postigao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nakon odličnog lažnjaka i predivnog udarca lijevom nogom.

Nakon poteza koji je zadivio nogometni svijet, gol Ivana Rakitića je odlučio prokomentirati i legendarni Thierry Henry koji je rekao kako je Rakitić točno znao što radi i da je za takav gol potrebna iznimna kvaliteta i nogometna inteligencija:

“Prvenstveno kod ovakvih golova je najbitnije zadržati smirenost. Morate natjerati protivnika da povjeruje u lažnjak, namjera udarca mora zaista postojati, onda prebacujete loptu na lijevu nogu i sada je sve stvar kvalitete igrača. Pritom nemojte podcjenjivati mozak, odnosno ako želite ovako nešto napraviti potrebno je to unaprijed vidjeti, prevrtjeti u glavi i onda to i realizirati. Rakitić je unaprijed predvidio razvoj događaja, a pogoditi ovakav udarac u tako bitnom trenutku, to mogu samo veliki igrači. Rakitić je svakako jedan od njih i ovo je klasni potez koji pokazuje kako treba razmišljati glavom dok igrate nogomet”, zaključila je bivša zvijezda Barcelone Thierry Henry.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.