Legendarni trener o Dalićevim trupama: “Imate previše finih igrača”

Legendarni trener o Dalićevim trupama: “Imate previše finih igrača”

Ivica Osim komentirao je kako smo Hrvatsku već kroz kvalifikacijsku skupinu trebali vidjeti u Rusiji.

Riječ legendarnog BiH trenera i posljednjeg izbornika Jugoslavije Ivice Osima na prostoru Balkana jako se poštuje. Umirovljeni Strauss s Grbavice kako mu tepaju navijači njegova Željezničara, komentirao je stanje u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji pred oglede dodatnih kvalifikacija protiv Grčke.

“Što se niste odmah kvalificirali za Rusiju? Imate previše finih igrača, pravih znalaca, a takvi ne podnose borbu. Ne podnose rat, a moraš s njima dobiti rat. Imate momčad da “boli glava” u kojoj je meni najbolji Perišić, baš po mom ukusu. Pa Modrić, Rakitić, onaj Kovačić. Ali sve je to laka konjica. Jedino je još Mandžo onaj koji kad treba ide glavom kroz zid. A treba često da danas dobiješ bilo koga. Zato ga i vole u Juventusu kao da je njihov rođeni”, kazao je Osim koji je svjestan Grčke snage u eliminacijskim utakmicama.

“Nije Grčka samo borbena, nosi ona i iskustvo da se tim načinom može biti prvak Europe. Pa ih ti razuvjeri da ne može. Tvrdi su, igraju u dobrim klubovima, nose sigurnost da mogu dobiti svakoga. Znaš kako kažu, “buni se k’o Grk u zatvoru”, pa ga ti utišaj ako možeš. A vi ćete im u tome pomoć”, kazao je legendarni trener koji je još jednom istaknuo krilnog igrača Intera.

“Što sad treba, da Perišić trči sam za njih deset. Možemo mi pričat’ što hoćemo, on je tu najbolji, trči, sve zna, ulazi i s lijeve i s desne strane, brz, ide na silu i ne treba mu dribling, on ti gurne loptu, pa ti misli što ćeš. A nemo’š ga stić’. S obzirom na broj tih finih igrača, koji nisu za “tuču”, ta reprezentacija jako dobro stoji”, zaključio je Osim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.