Hrvati osvojili medalje u svim disciplinama u kojima su nastupali

Lidija Lijić pobrinula se za vijest dana!

Lidija Lijić pobrinula se za vijest dana!

Lidija Lijić, višestruka svjetska rekorderka, postala je europska prvakinja u ronjenju. Na istom natjecanju Goran Čolak osvojio zlato i srebro.

Na Europskom prvenstvu u ronjenju na dah u turskom gradu Kasu hrvatska natjecateljica u ronjenju Lidija Lijić postala je europska prvakinja.

Lidija Lijić višestruka je svjetska rekorderka, svjetska i europska prvakinja u ovoj disciplini ronjenja, a ući će u povijest kao zadnja prvakinja jer Jump Blue više neće biti na programu EP-a.

Drago mi je da sam imala priliku zaroniti još jednom ovu disciplinu, nisu bili najbolji uvjeti, ali to je tako kod sportova na otvorenom i to daje dodatnu čar svemu. Bilo je izuzetno hladno, što je koštalo mnoge natjecatelje i malo razrijedilo konkurenciju, po hladnoći je puno teže pripremiti zaron. Dala sam zaista sto posto u ovom zaronu, tresla sam se na startu, ali nekako sam izvukla energiju za svoj najbolji rezultat u JB. Odličan je osjećaj zadnji put se popeti na najviše postolje, pogotovo s osobnim rekordom“, rekla je Lijić nakon pobjede.

Naša reprezentacija osvojila je najviše medalja na prvenstvu u ronjenju na dah, a Hrvati su osvojili medalje u svim discplinama u kojima su nastupali. Mihaela Romić osvojila je broncu i srušila nacionalni rekord u disciplini CWTBF s monoperajom (70 metara) i stereo perajama (71). Trećeplasirana u disciplini JB bila je naša Mirela Kardašević, kojoj je ovo druga medalja, nakon što je završila treća u CNF-u, a u toj tehnički najtežoj disciplini Vitomir Maričić zauzeo je četvrto mjesto u muškoj konkurenciji, dok je Boris Milošić bio šesti. Naš najbolji ronilac Goran Čolak osvojio je na istom Europskom prvenstvu zlato u disciplini CNF i srebro u CWT kategoriji sa zaronom od 113 metara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.