Lindsey Vonn ‘izgubila’ novu pobjedu za stotinku sekunde

Lindsey Vonn ‘izgubila’ novu pobjedu za stotinku sekunde

Fantastična Amerikanka propustila je pobjedu za samo stotinku sekunde...

Američka skijašica Lindsey Vonn u utrci kombinacije u francuskom Val d’Isereu bila je na korak do nove pobjede u Svjetskom kupu i nastavka približavanja legendarnom Ingemarku Stenmarku na putu rušenja rekorda po broju trijumfa u elitnom skijaškom društvu, no za samo stotinku sekunde ovoga ju je puta s trona skinula Lara Gut.

Vonn je povela s 38 stotinki prednosti pred Gut poslije spustaške dionice, no 24-godišnjakinja je u slalomu ipak uspjela nadoknaditi zaostatak te stići do svoje ukupno četrnaeste pobjede u karijeri, no i prve u alpskoj kombinaciji.

Najbolje slalomsko vrijeme u Francuskoj je pak ostvarila Austrijanka Michaela Kirchgasser, koja je na taj način stala i na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja. Najbolji rezultat karijere u kombinaciji na četvrtom mjestu postigla je pak Slovenka Maruša Ferk.

U ukupnom poretku Svjetskoga kupa i dalje traje ‘mrtva trka’ između Vonn i Gut; Amerikanka trenutačno drži dvadeset bodova prednosti, a u subotu će imati prigodu ponovno se malo odmaknuti budući da je na rasporedu njezin forte – spust.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.