Lino Červar nakon poraza: “Zaostajemo puno za Švedskom”

Lino Červar nakon poraza: “Zaostajemo puno za Švedskom”

Izbornik Červar nije bio zadovoljan kako su mladi igrači odigrali, te će u subotu tražiti puno više od njih.

Pomlađena hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak poraz u prvoj prijateljskoj utakmici u Švedskoj. Švedska je bila bolja rezultatom 32:25, a Hrvatska je od početka utakmice dijelovala bezidejno, a Šveđani su kontrolirali igru i rezultat tokom čitave utakmice.

“Ova utakmica nam je dobro došla prije svega da vidimo naše nedostatke. Mislim da zaostajemo puno za njima i moramo toga biti svjesni, ne zaluđivati se i biti realni. Trebamo puno raditi da bi bolje igrali. Ovi mladi koji su igrali nisu opravdali pozive, osim Kozine i Šege svi su ostali dužnici. Ono što nas mora zabrinuti je da nismo taktički ni tehnički još na razini. Prema tome, nama preostaje samo puno rada i iz toga moramo izvući pouku.”- nezadovoljan je bio izbornik Lino Červar.

Najbolji u hrvatskim redovima bio je mladi Krešimir Kozina koji je postigao pet pogodaka.

“Jako smo loše otvorili utakmicu. Ne možemo tako protiv Švedske otvoriti, ipak su oni viceprvaci Europe. To im je prva domaća utakmica nakon prvenstva. Vidjelo se da su bili u euforiji, krenuli su furiozno. Mi smo s nekim novim licima, nekim mladim igračima s kojima će trebati vremena. Znam da su svi sada nestrpljivi, ali momcima od 19, 20, 23 godine će trebati utakmica. Mislim da su zato ovakve utakmice dobre i mislim da je bitno da se nismo predavali do zadnjeg trena iako je rezultat bio vrlo loš. Nadam se da ćemo to prekosutra ispraviti.” – rekao je Kozina nakon utakmice.

Priliku za popravljanje dojma kauboji će imati već u subotu, kada je u Norrkopingu na rasporedu novi susret sa Šveđanima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.