Lino Červar: “Ostvarili smo zacrtani cilj”

Lino Červar: “Ostvarili smo zacrtani cilj”

Hrvatska je protiv Bahreina ostvarila svoju najveću pobjedu na prvenstvu.

Mi smo svoje napravili, svoj prvi zacrtani cilj smo ostvarili, sad se moramo potruditi za pravi podvig, što bi bila pobjeda nad Španjolskom. Bit će to dobra provjera, moramo samo dati sve od sebe i ispuniti svoje zadatke – rekao je izbornik Červar nakon pobjede nad Bahreinom (32-20).

– U prvom poluvremenu smo dobro stajali na igralištu, bili smo ozbiljni. U drugom je pala koncentracija, radili smo naivne pogreške, i to je jedan primjer da svaku utakmicu do kraja moraš davati sve od sebe.

Červar je odmarao neke igrače poput Duvnjaka, Stepančića i Šege, a Luka Cindrić sam je zatražio da malo zaigra. Dobio je svojih petnaest minuta.

– Cindrić je danas htio probati kako će se osjećati s obzirom na manju ozljedu, vidjelo se da može. Sutra ćemo protiv Španjolske biti kompletni. Bit će to drugačija utakmica, to je prvak Europe i moramo se mentalno i taktički dobro spremiti – rekao je Červar.

Slijedi utakmica protiv Španjolske. Igrat će se sutra, u četvrtak, u 20 sati i 30 minuta.

– Oni su definitivno favoriti, mi moramo sutra dati više od 100 posto. To je toliko zahtjevna utakmica da svaki igrač mora dati i ono iznad svojih mogućnosti. Imamo publiku na svojoj strani, odlično navija, toliko emocija dugo nisam vidio. Oni su nam kao osmi igrač, to će nam sigurno pomoći – rekao je izbornik i dodao:

– No najviše ovisimo o sebi, moramo odigrati strašnu obranu. U napadu moramo biti pažljivi jer oni imaju brzu tranziciju. Bit će to jedna rovovska bitka, no mislim da možemo pobijediti.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.