Lino potpuno iskren: “Ciljevi moraju biti visoki, u sportu, ali i u životu”

Lino potpuno iskren: “Ciljevi moraju biti visoki, u sportu, ali i u životu”

Červar je nedavno napunio 67 godina, a noći provodi u svom podrumu pripremajući taktiku za prvenstvo.

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do početka Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj koje će Kauboji otvoriti 12. siječnja u splitskoj Spaladium Areni utakmicom protiv Srbije.

Izbornik Lino Červar već je odradio tri kontrolna okupljanja, a nedavno je odredio i popis od 28 rukometaša na koje računa u pripremama za Euro. Na čelu reprezentacije već je osam mjeseci, a svoju odluku o povratku nije požalio.

“Ne, nikad. Mnogi su rekli da mi ovo nije trebalo, da sam svoje napravio, da sam legenda. A ja kažem da su legende samo oni kojih više nema. Mene izazovi oduvijek guraju naprijed, uvijek sam želio pobjeđivati jače od sebe. A mi smo sad u takvoj situaciji. Ostali smo u vrhu, ali sedam godina nismo bili u finalu. Na zadnjem SP-u smo ostali bez medalju, a doma je svakako želimo. Ne pada mi napamet biti bahat, ali naravno da u sebi želim najviše. Ciljevi moraju biti visoki, samo tako možeš doći do vrha. U sportu, ali i u životu”, kazao je Červar koji noćima često ne spava kako se prvenstvo bliži početku.

“Noću se znam probuditi, besciljno se vrtjeti u krevetu i boriti se s mislima, idejama. Kod mene to nije ništa neobično, uglavnom mi se to događa uoči ovako velikih i važnih izazova. Miješa se znatiželja i kreativnost, stalno razmišljam što napraviti bolje, drukčije. I glupo je onda na silu pokušavati opet zaspati, radije se tiho spustim po stepenicama u svoj studio u podrumu, gdje nikome ne smetam, gdje imam sve što mi je potrebno. Glava ne radi uvijek jednako, ponekad se i mozak umori. I zato, kad uloviš taj trenutak, pa makar i usred noći, treba ga maksimalno iskoristiti”, nastavlja Červar koji i u 67 godini neumorno nadograđuje svoje znanje.

“Uvijek me krasila velika energija, a mladim me drže izazovi. Kažu da je čovjek mlad koliko prihvaća izazove. Postaješ star kad ti nestane poleta i entuzijazma, kreativnu strast i posvećenosti. Oduvijek više volim vidjeti svijet s planine nego iz podnožja”, zaključio je hrvatski izbornik ususret Europskom prvenstvu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.