Lippi šokirao javnost: “16 reprezentacija iz Europe i Južne Amerike automatski mora na Mundijal“!

Lippi šokirao javnost: “16 reprezentacija iz Europe i Južne Amerike automatski mora na Mundijal“!

Talijan je kritizirao trenutni sustav kvalifikacija.

Slavni trener i sadašnji izbornik reprezentacije Kine Marcello Lippi izjavio je kako Svjetsko prvenstvo u Rusiji bez Nizozemske i njegove Italije zasigurno neće biti isto.

“Iznenađen sam kada vidim kakve su se reprezentacije uspjele plasirati na Svjetsko prvenstvo, dok jedna Italija ili Nizozemska nisu. Podržavam Fifin plan proširenja Mundijala na 48 zemalja jer bi u tome slučaju mogućnost izostanka neke velike reprezentacije bila znatno manja“, izjavio je Lippi za kineski PPTV pa nastavio:

“Da sam ja predsjednik Fife uveo bih pravilo da se po osam europskih i južnoameričkih reprezentacija automatski kvalificira na Svjetsko prvenstvo, jer bez najboljih reprezentacija SP nije kompletno! Trebali bi znati cijeniti tradiciju takvih nogometnih velesila“, pomalo iznenađujuće izjavio je Lippi.

“Pogledajte samo slučaj Argentine. Da nije bilo Lionela Messija, Gaučosi bi ispali u kvalifikacijama. Možete li to zamisliti, SP bez Messija!? Ja ne mogu. Upravo zato, ovaj način kvalifikacija morao bi se pod hitno promijeniti! Nadam se da će se Kina plaisirati na ovo natjecanje 2026. godine, iako ću tada imati 82 godine“, zaključio je Lippi, koji je preuzeo reprezentaciju Kine prije točno 14 mjeseci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.