Lovre Kalinić proglašen najboljim golmanom belgijske Jupiler lige

Lovre Kalinić proglašen najboljim golmanom belgijske Jupiler lige

Kalinić je u Aston Villi primio šest golova u prva dva nastupa, doduše nije mogao previše učiniti kod niti jednog gola.

Jučer je prvi golman hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić dobio priznanje za dobre prezentacije prošle sezone koje su mu donijel transfer na otok. Proglašen je najboljim golmanom belgijske Jupiler lige u protekloj sezoni.

Iako je u siječanjskom prijelaznom roku otišao u englesku Aston Villu, njegove obrane u Gentu nisu prošle nezapaženo, pa je pozvan na sinoćnju svečanost na kojoj je osobno primio nagradu. U 65. prestižnom izboru Gouden Schoena sudjelovali su novinari, suci, bivši laureati te dužnosnici Saveza

Nakon što je dva puta bio proglašen najboljim golmanom HNL-a te dvije godine najboljim golmanom belgijske Jupiler lige te je dobio nagradu ‘Clean sheet’ za prošlu sezonu, Kalinić je zaokružio ovom nagradom sjajno razdoblje koje je okrunjeno srebrom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Kalinić se zahvalio na priznanju i rekao kako je to zasluga i njegovih suigrača.

Protekla 2018. godina definitivno je najbolja u Kalinićevoj karijeri ne samo zbog srebra iz Rusije i naslova najboljeg golmana belgijske lige, nego i transfera u englesku Aston Villu čime je ispunio svoj san. Možda će mu ovo biti motiv više za dokazivanje nakon što je loše započeo s novim klubom i upisao dva visoka poraza u kojima je primio šest golova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.