Lovre: “Mi golmani uvelike ovisimo o igračima ispred nas, ovo je samo jedno loše razdoblje“

Lovre: “Mi golmani uvelike ovisimo o igračima ispred nas, ovo je samo jedno loše razdoblje“

Reprezentativni golman se osvrnuo na protekle utakmice.

Lovre Kalinić u samo tri utakmice primio je čak 12 pogodaka. Prvo je u debaklu i najtežem porazu Vatrenih u povijesti od Španjolske primio šest pogodaka, zatim je primio dva gola u Jupiler Pro Ligi u 2:1 porazu od Saint Truidena, da bi Gent razbio njegov Club Brugge s visokih 4:0, iako je Lovre dosta toga i obranio.

“Ma tko te pita za obrane kada primiš četiri gola u porazu. Činjenica je da smo doživjeli težak poraz, a u mojoj su mreži završila četiri gola i ne bi bilo logično pričati o drugim stvarima“, započeo je.

“Previše sam toga prošao u životu da ne bih znao sudbinu golmana. U mnogome ovisimo o igračima ispred nas, a kada se poklopi niz loših detalja, kao što se dogodilo Gentu i Hrvatskoj, onda dobiješ i 12 golova u mreži. Prema tome, za mene postoji samo ona poslovica u kojoj se kaže ostani ponizan u pobjedi i ne daj se poniziti u porazu i nemam neku veliku potrebu razbijati si glavu zbog toga jer znam da se radi samo o lošem razdoblju“, nastavio je 28-godišnjak.

Za kraj se osvrnuo i na nagradu The Best za najboljeg golmana svijeta, koja je otišla u ruke Thibaut Courtoisa:

“Branio je dobro, na Svjetskom prvenstvu je uzeo broncu i mogu mu samo čestitati. No, da se mene pita nagradu bih dao Keyloru Navasu, jer je za mene bio iznad svih u protekloj sezoni“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.