Lucija Smetiško zlatna na sljemenskom veleslalomu Europskog paraskijaškog kupa

Lucija Smetiško zlatna na sljemenskom veleslalomu Europskog paraskijaškog kupa

Slovaci su uzeli četiri od šest zlatnih medalja.

U ponedjeljak i utorak su se na sljemenskom Crvenom spustu vozile veleslalomske i slalomske utrke Europskog paraskijaškog kupa. Na Kupu je nastupilo 35 skijašica i skijaša iz 11 zemalja predvođeni Slovačkom reprezentacijom s tri osvajača medalja na zimskim paraolimpijskim igrama iz Pjong Čanga.

Nadmetali su se u kategorijama skijašica i skijaša oštečenog vida, stojećih te u sjedećoj konkurenciji. Hrvatske boje branili su Lucija Smetiško, Damir Mizdrak i Lovro Dokić.

U ponedjeljak je u veleslalomu konkurencije žene stajaće trijunfirala naša ponajbolja skijaška nada Lucija Smetiško. Kod skijaša oštečenog vida pobjedu je odnio Slovak Marek Kubacka, a hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak s vodićem Ria Mikulić zauzeo je četvrto mjesto. U konkurenciji Stajaći muški trijunfirao je Slovak Martin France, a hrvatski paraolimpijac Lovro Dokić zauzeo je sedmo mjesto.

U utorak je na rasporedu bilo slalomsko natjecanje. U konkurenciji Stajaće žene pobjedu je odnjela Francuskinja Celine Deroualliere, dok je naša Lucija Smetiško ostala bez plasmana ispavši iz konkurencije pogreškom u prvom laufu. U konkurenciji skijaša oštečenog vida ponajbolji je Slovak Miroslav Haraus, a četvrti je naš paraolimpijac Damir Mizdrak. Kod stajaći skijaša ponajbolji bio je Slovak Martin France, a osmo mjesto zauzeo je naš Lovro Dokić .

„Ovo je bilo jedno od poslijednjih nastupa hrvatskih paraskijaša u ovoj sezoni i moram izraziti svoje zadovoljstvo nastupima naše podmlađene reprezentacije. Ostaje samo mali žal što je Lucija ostala bez plasmana u slalomu. Mislim da smo podmlađivanjem reprezentacije trasirali dobar put prema slijedećim zimskim paraolimpijskim igrama 2022. u Pekingu“ izjavio je izbornik Luka Dobrinić.

Ovogodišnje natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog paraskijaškog saveza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.