Lucija Zaninović osvojila broncu na EP – u tijeku borbe ostalih naših reprezentativaca za medalje

Lucija Zaninović osvojila broncu na EP – u tijeku borbe ostalih naših reprezentativaca za medalje

DEVET MEDALJA U KARIJERI: ZLATO – EP ST PETERBURG 2010.; ZLATO – EP MANCHESTER 2012.; ZLATO – EP BAKU 2014.; BRONCA – EP MONTREUX 2016.; BRONCA – OI LONDON 2012.; BRONCA – SP PUEBLA 2013.; SREBRO – EP OK NALCHIK 2015.; BRONCA – EI BAKU 2015.; BRONCA – SK BANGKOK 2006.

Članica splitskog Marjana, Lucija Zaninović osvojila je bronačno odličje prvog dana europskog taekwondo prvenstva u švicarskom Montreuxu. Luciji je to četvrta uzastopna medalja na EP, nakon tri zlata u St. Peterburgu 2010., Manchesteru 2012. i Bakuu 2014., a ukupno osmo veliko odličje u karijeri. U olimpijskoj godini u kojoj se maksimalno fokusirala na Rio i pokušaj osvajanja drugog olimpijskog odličja u karijeri stigla je na prekrasno Švicarsko jezero sa željom da osvoji još jedno odličje u karijeri i to je uspjela.

U prvom kolu Lucija je kao drugi nositelj bila slobodna, u drugom kolu je slavila prekidom protiv Grkinje Agni Danai Chioti 13:1, a u četvrtfinalu bila bolja od nezgodne Turkinje Ipek Cidem 8:2. Polufinalni sraz otišao je na stranu reprezentativke Srbije, brončane sa posljednjeg svjetskog prvenstva, rezultatom 2:4 u korist Tijane Bogdanović.

U istoj kategoriji nastupila je i mlada Kristina Tomić koja je svladala Njemicu Giulianu Federici 3:0, a u borbi za medalju izgubila od Tijane Bogdanović 2:6.

Ostali hrvatski predstavnici prvi dan prošli su manje uspješnije, ali slijedi novi dan i nove borbe tako će drugog dana natjecanja na tatami čak sedam Hrvata, Ana Zaninović do 53 kg, Martina Zubčić i Bruna Vuletić do 57 kg, Deni Andrun Razić i Lovre Brečić do 63 kg te Filip Grgić, Piero Marić i Marko Mutak do 68 kg.

takewondo marko_n

Foto: HTS/ Facebook

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.