Lukas: “U Bolu možete očekivati spektakl”

Lukas: “U Bolu možete očekivati spektakl”

Vrhunski tenis vraća se u Hrvatsku!

Direktor WTA turnira u Bolu na Braču Feliks Lukas održao je u Zagrebu konferenciju za medije, na kojoj je najavio povratak ženskog profesionalnog tenisa u Lijepu našu poslije čak trinaest dugih godina suše.

“U ovoj situaciji ne možemo izgubiti jer će naše djevojke igrati ili u drugom tjednu Roland Garrosa ili u – Bolu. Sigurno možete očekivati spektakl“, najavio je Lukas 115 tisuća dolara vrijedan turnir iz 125k serije.

Na turniru, koji će se održati u drugom tjednu Roland Garrosa (28. svibnja do 5. lipnja), mogućnost prijave imat će tek tenisašice izvan kruga 50  najboljih, ili pak one koje rano završe svoj pariški nastup, a među njima bi mogla biti i sedmnaeastogodišnja Ana Konjuh.

“Nisam imala priliku zaigrati na prijašnjem turniru jer sam tada tek počinjala igrati tenis, ali nadam se da ću sada to ispraviti. Ako ipak budem bila u drugom tjednu Roland Garrosa, sigurno ću doći proslaviti u Bol. U svakom su slučaju obje situacije odlične i veselim se možebitnom igranju pred domaćom publikom”, kazala je Konjuh.

Lukas u zaključku ističe: “Naši su turniri u toj kategoriji ocijenjeni kao daleko najbolje organizirani i najpopularniji među natjecateljima. Kroz njih su u samo dvije godine prošli svi mladi talent, a tenis je skup sport. Kad smo ulazili u to cilj nam je bio minimalizirati trošak natjecatelja, a tenisačicama je danas omogućeno da samo igranjem u Bolu prikupe 300 bodova, što je dovoljno i za ulazak među 100 najboljih na svijetu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.