Lukini konkurenti s tugom će se zauvijek sjećati 2018. godine

Lukini konkurenti s tugom će se zauvijek sjećati 2018. godine

Za razliku od najvećih konkurenata, čestitke Luki stižu sa svih strana svijeta.

Ponajbolji nogometaši svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo zasigurno nikad neće zaboraviti 2018. godinu i povijesni uspjeh koji je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ostvario.

Dvojac koji je deset godina dominirao svjetskim nogometom toliko je pogodila Modrićeva godina kojom je zaludio cijeli svijet, od novinara, navijača, ostalih nogometaša, do trenera i izbornika koji su mu dodijeljivali sve moguće individualne nagrade da se nisu niti pojavili na dodijeli Zlatne lopte.

Luka je postao prvi nogometaš koji je osvojio četiri najveća priznanja u istoj godini. Proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva, najboljim igračem UEFE, najboljim igračem FIFE i kao šlag na torti Ballon d’Or-om. Argentinac i Portugalac vjerojatno nikad neće ostvariti taj uspjeh jer im u najboljem slučaju ostaje još samo jedna šansa za to 2022. godine kada će Ronaldo već imati 37, a Messi 35 godina.

Ronaldo je osvojio čak 12 ovih prestižnih nagrada, ali nikad nije bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva, niti neće biti što mu vjerojatno još više smeta.

Nezadovoljni su bili i francuski reprezentativci Antoine Griezmann i Kylian Mbappe koji su se barem udostojili doći na dodjelu. Mbappe je imao razloga jer je dobio trofej Kopa za najboljeg mladog igrača, dok je Griezmannu jedino zadovoljstvo bilo druženje sa suigračima iz reprezentacije.

Uoči samog izbora, Griezmann je konstantno vršio pritisak da nagradu mora dobiti Francuz, no to mu nije upalilo kao gluma u finalu Svjetskog prvenstva. Na kraju se nije niti udostojio čestitati Luki Modriću. Slično je ponovio i mladi Mbappe koji je gledao samo sebe i izjavio da je prije dvije godine bio sedmi, sada je četvrti, a zna se šta je onda na redu sljedeće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.