Maccabi želi Žana Tabaka?

Maccabi želi Žana Tabaka?

Momčad iz Tel Aviva želi hrvatskog trenera?

Darko Planinić i Žan Tabak

Velikan iz Tel Aviva navodno bi na svojoj klupi volio vidjeti hrvatskog košarkaškog stručnjaka Žana Tabaka, nakon što je serija (euroligaških) poraza izmaknula stolicu dosadašnjem stategu Guyu Goodesu.

45-godišnji Tabak trenutačno vodi sastav španjolskog prvoligaša Fuenlabrade, a u prilog odlasku u izraleskog giganta ide mu i činjenica što je ikona Maccabija i sportski direktor još jedan Hrvat, Nikola Vujčić.

No, kako pišu tamošnji mediji, jedini je problem dužina ugovora koji bi Tabak potpisao. On, naime, traži ‘zaštitu’ na dvije godine, dok bi ga Maccabi želio vezati kratkoročnije, na tek šest mjeseci. Pitanje je kako će se situacija u sljedećima danima razvijati, no sigurno je kako bi veliku ulogu u približavanju dogovora konačnom potpisu mogao odigrati upravo Vujčić.

Splićanin je u svojim igračkim danima bio centar jugoslavenske i hrvatske reprezentacije, karijeru je započeo u Jugoplastici, s kojom je osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe, a u drugom krugu NBA drafta 1991. odabrao ga je Houston Rockets.

Zajedno s Draženom Petrovićem odveo je kockaste do srebra na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992, u fantastičnoj finalnoj utakmici protiv američkog Dream Teama, a u najjačoj ligi na svijetu proveo je ukupno šest sezona, noseći dresove Houstuna, Toronta, Bostona i Indiane. Tri godine proveo je na mjestu pomoćnog trenera madridskog Reala, a kao član srebrne reprezentacije iz Barcelone odlikovan je i Državnom nagradom za šport Franjo Bučar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.