Maestralan meč parova pripao Herbertu i Mahutu

Maestralan meč parova pripao Herbertu i Mahutu

Publika u Lilleu ponašala se krajnje nekorektno u nekoliko navrata.

Sjajan meč parova mogli su vidjeti gledatelji u Lilleu i pred malim ekranima, a nažalost po naše navijače francuska kombinacija Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut bila je bolja od Mate Pavića i Ivana Dodiga.

Da su sva četvorica vrhunski igrači parova pokazali su tokom cijelog meča sjajnim potezima. Prvu break priliku kod vodstva 2:1 imao je hrvatski par, ali nisu je uspjeli iskoristiti, no zato su Herbert i Mahut oduzeli servis kod rezultata 3:3 i zadržali teško stečeno vodstvo do kraja seta.

I u drugom setu oba para su odličnom igrom na početnom udarcu držala servis, sjajni Pavić prijetio je u dva servis gema Francuza, ponovo je Hrvatska imala priliku doći do breaka prva, ali nije uspjela. Nakon toga repriza prvog seta, nažalost Dodig je napravio dvije dvostruke pogreške i omogućio Francuzima servis za set koji su naravno iskoristili.

Herbert je bio fenomenalan, nalazio je rješenja za svaki problem, pa je tako odigrao nekoliko vrhunskih poteza na otvaranju trećeg seta što je omogućilo Francuzima novi break. Mučio se Dodig za ostanak u setu na svome servisu kod 2:0, imali su Francuzi četiri break lopte, a isto toliko game lopti bilo je za naš par, da bi Pavić zakucavanjem riješio dileme. Uspjeli su Francuzi dobiti još jedan svoj gem za 3:1, a onda hrvatski stroj uzima pet gemova u nizu i osvaja set.

Bolje je hrvatski par igrao u četvrtom setu, na svome servisu bili su iznimno dominantni, Herbert se pak u dva navrata jako mučio, posebice u prvom gemu kada je spasio tri break lopte, ali uspio se izvući. U trećem navratu je Herbert ipak bio puno sigurniji, donio vodstvo 5:4 i stavio Pavića pod veliki pritisak. Teško mu se Pavić uspio othrvati, napravio je dvostruku grešku za 0:40 i tri meč lopte. Nakon toga publika je ometala Matu bljeskalicama i zviždanjem, ali Pavić ih je ušutkao s pet sjajnih servisa.

Otišao je set u tie break, Francuzi su u startu došli do mini breaka i vodstva 4:1, kasnije 6:3 i nove tri meč lopte od kojih su prvu iskoristili.

 

Herbert/Mahut – Dodig/Pavić 6:4, 6:4, 3:6, 7:6

Francuska – Hrvatska 1:2

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.