Mandžukić sprinter i Brozović maratonac

Mandžukić sprinter i Brozović maratonac

Brozovićev prosjek ove sezone je 12 198 metara po utakmici. 

Napadač koji dominira čak i kada ne zabija golove. To je naš Mario Mandžukić. Dominirao je tako i u 25. kolu Serie A tijekom pobjede Juventusa nad Bolognom 1-0, ovoga puta u trčanju. Pogodak za pobjedu je zabio Paulo Dybala, a Mandžo je svoje suigrače još jednom predvodio kao kapetan. Teren je napustio s impresivnom statistikom.

Na gostovanju u Bologni je sprintao čak 34,18 kilometara na sat, najbrže od svih igrača u prvenstvu. Kao najbrži igrač posljednjeg prvenstvenog kola je iza sebe je ostavio Napolijevog Kevina Malcuita koji je išao 33,87 km/h te Gervinha iz Parme (33,86 km/h).

Znali smo da neumorni Mandžo može dugo trčati, ali nevjerojatan motor kojeg ima u nogama pretvorio ga je u pravog geparda! Prepoznala je to i službena stranica Serie A koja je istaknula Mandžukića uz fotografiju brzonoge životinje.

Uz Mandžukića je ponovno impresionirao i Marcelo Brozović . On je ponovno istrčao najveću kilometražu u Italiji. Na utakmici Intera i Fiorentine je pretrčao 12 446 metara, a prosjek ove sezone mu je 12 198 metara.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.