Mandžukićev recept za Euro: Do pobjeda uz snažne adute srce, borbenost i trčanje

Mandžukićev recept za Euro: Do pobjeda uz snažne adute srce, borbenost i trčanje

"Prvi cilj nam je prolazak skupine, a onda ćemo vidjeti. U drugom krugu sve je moguće", rekao je Mario Mandžukić.

Mario Mandžukić, napadač Juventusa i hrvatske reprezentacije, potvrđuje dobro ozračje među Vatrenima i najavljuje prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, protiv Turske.

“Prvi dojmovi su jako dobri, sve je na svom mjestu i lijepo su nas dočekali, a drago mi je da smo mogli obradovati djecu koja su nas došla gledati na otvorenom treningu. Danas već radimo znatno ozbiljnije, a svi su ljubazni i mogu o Deauvilleu reći samo sve najbolje”, ispričao je Mario Mandžukić.

Hrvatski napadač, strijelac prvog hat-tricka u Rijeci protiv San Marina, naglasio je kako se reprezentativci moraju prvenstveno posvetiti svojim mogućnostima:

“Svaka je utakmica teška na Europskom prvenstvu, a naši aduti moraju biti srce, borbenost i trčanje. Budemo li to imali, bit će nam puno lakše dobivati utakmice. Uvijek je lijepo otvoriti natjecanje pobjedom, tada poraste samopouzdanje, a jako respektiramo Tursku. Oni su fanatični na terenu, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Međutim, te kvalitete s papira moramo prenijeti na teren i budemo li svi kao jedan uvjeren sam da možemo pobijediti. Sviđa mi se što izbornik misli da moramo više gledati što mi možemo dobro napraviti nego što može protivnik.”

U prisjećanja na susret s Turskom iz 2008. godine nije htio previše ulaziti:

“Ovo je sasvim nova utakmica i nema potrebe vraćati se na ono što je bilo prije. To me ne zanima i teško je uspoređivati tadašnju Tursku s današnjom. Bio sam suigrač Ardi Turanu, znam dosta njihovih igrača, ali naš izbornik će nas upozoriti i na njihove mane.”

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.