Maradona: “Hoće li Blatter pobijediti i nakon ovoga?”

Maradona: “Hoće li Blatter pobijediti i nakon ovoga?”

"Od 1998. oni dijele novac. Platini? On je Francuz. Ako zapuše vjetar nalijevo, on će otići na tu stranu. Ako zapuše nadesno, otići će desno."

Javnost je već neko vrijeme upoznata da Diego Armando Maradona ne preferira FIFA-u te ju smatra organizacijom koja otežava napredak nogometa. U Južnoj Americi su s oduševljenjem primljene vijesti o uhićenju FIFA-inih funkcionera, a među njima vijest je spremno dočekao i veliki “Mali zeleni”.

Fifa ima 1,5 milijardi dolara na računu, a neki nogometaši igraju za manje od 150 dolara. Danas u nogometu nema trasnparentnosti, samo ljudi koji lažu i organiziraju večeri kako bi Blatter bio ponovo izabran. Međutim, vidjet ćemo hoće li uspjeti nakon ovog. Novac koji zarađuju trebao bi služiti za gradnju igrališta djeci Afrike”, obrušio se Maradona na FIFA-u.

Argentinac nema milosti ni prema UEFA-i: “Od 1998. oni dijele novac. Platini? On je Francuz. Ako zapuše vjetar nalijevo, on će otići na tu stranu. Ako zapuše nadesno, otići će desno.” 

Romario, svjetski prvak s Brazilom 1994. godine, također je zadovoljan uhićenjima: “Mnogo od korumpiranih i lopova koji su nanijeli štetu nogometu su uhićeni, uključujući i jednog od najvećih u našoj državi, Josea Mariu Marina. Nažalost, to nije napravila brazilska policija. Lopovi trebaju otići u zatvor, čestitam ljudima koji su ih uhitili.” 

Romario također smatra kako je ovo korak naprijed za brazilski nogomet: “Zatvor za Marina je početak velike budućnosti za naš nogomet, posebno za mnoge korumpirane dijelove, kao što je Brazilska nogometna federacija (CBF), te najviše korumpiranu u svijetu, FIFA-u. Za mene, i Seppa Blattera treba zatvoriti.” 

Također, Romario je spomenuo kako čestita FBI-ju i švicarskoj policiji te na listu korumpiranih dodao Marca Pola Del Nera, trenutnog predsjednika CBF-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.