Marin Šego novi je izvor moći hrvatske obrane, vratar kojeg smo dugo čekali

Marin Šego novi je izvor moći hrvatske obrane, vratar kojeg smo dugo čekali

Šego na ljeto prelazi u francuski Montpellier.

Marin Šego je sjajan, bit će naša velika snaga u Njemačkojgovorio je Lino Červar uoči Svjetskoga prvenstva, ali malotko mu je vjerovao.

Baš da će golman s 33 godine biti naš najbolji igrač na SP-u pored Duvnjaka, Cindrića, Štrleka… Ali Šego je upravo to, naš najbolji igrač na SP-u i ne možemo se sjetiti kad smo zadnji put imali golmana u tako dobrom izdanju.

I protiv Makedonije je potvrdio da je s 33 godine otkriće ovog Svjetskog prvenstva. Branio je Šego čudesno, stao je na 12 obrana, 38 posto udaraca koji su išli u okvire zaustavio je sjajno hrvatski golman u 31-22 pobjedi protiv Makedonije. Kaubojima je to treća pobjeda na SP-u i pobjeda kojom smo i matematički osigurali drugi krug.

A s ovakvim golmanom može daleko. Šego je s Hrvatskom 2010. godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Austriji. Trenutačno brani u Mađarskoj, za Pick Szeged, ali od iduće će godine biti u Francuskoj. Branit će za aktualnog europskog prvaka – Montpellier.

Nakon Makedonije i njegovih 12 obrana, od kojih su barem polovica bili ziceri, nema nikakve sumnje – imamo golmana za medalju! Marin je novo međugorsko čudo.

Bio je sjajan protiv Islanda i Japana, ali partija protiv Makedonije je bila jedna od njegovih najboljih u karijeri na golu reprezentacije. Doslovno je uništio Kiru Lazarova i Makedonce. Imao je dakle 12 obrana, a stigao je i zabiti gol. Pa to je golman koji brani i zabija!

S ovakvim Šegom se možemo nadati borbi za medalju. Sjajan je i čudesan, kako samo brani zicere… Većina njegovih obrana su čisti ziceri i to onda kad se lomi utakmica. Baš nam je to trebalo.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.