Marina Lovrek osvojila prvo mjesto u triatlontskoj utrci Ironman 70.3!

Marina Lovrek osvojila prvo mjesto u triatlontskoj utrci Ironman 70.3!

Marina Lovrek je grafička dizajnerica iz Čakovca, koja živi u Bahrainu te gaji veliku ljubav prema triatlonu s kojim se  bavi 2 godine. Sportska strana 2015. godine za Marinu Lovrek bila je iznad očekivanog. Naime, 06.12.2015. na triatlontskoj utrci Ironman 70.3 Middle East Championshipa koji se održao u Kraljevini Bahrain, Marina je osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji (žene 25-29 godina).

Ironman 70.3 trka je triatlonska utrka koja je sastoji od 1.9km plivanja, 90 km bicikliranja i 21 km trčanja. Osvojenim prvim mjestom, Marina se kvalificirala na Ironman 70.3 Svjetsko prvenstvo u Australiji (Sunshine Coast, 4. Rujna 2016.). Marini je to bila domaća utrka s obzirom da već tri godine živi u Bahrainu pa je bila je dobro upoznata sa vjetrom koji je taj dan radio problem mnogim natjecateljima. Zbog vjetra i velikih valova plivanje je bilo otkazano što Marini nije odgovaralo jer je očekivala da će na plivanju već napraviti minimalnu razliku u odnosu na svoje konkurentice. Marina je odlično odvozila 90km na biciklu po jakom vjetru, da bi na stazu Formule 1 (tu se završavala biciklistička ruta i počinjala trkačka) ušla s velikom prednošću pred svojim konkurenticama. Trčanje je odradila po očekivanju i uspjela održati prednost za ukupnu pobjedu u svojoj kategoriji.

Triatlon je jako popularan sport u Bahrainu koji dodatno popularizira i promovira kraljev sin, Sheikh Nasser bin Hamad Al Khalifa. Na utrci je nastupilo preko tisuću natjecatelja, a u ženskoj konkurenciji ukupnu pobjedu je odnijela Daniela Ryf koja je s tom pobjedom osvojila nagradu od milijun dolara, što je bila nagrada ako pobjedi u sve tri utrke Tripple Crown serije. Natjecatelji u dobnim kategorijama nisu dobili novčane nagrade, pa Marina i njen tim sada pokušavaju naći sponzore za utrku u Australiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.