Matej Uremović osvojio svjetsku broncu

Matej Uremović osvojio svjetsku broncu

Veliki uspjeh za mladog hrvatskog boksača...

Nakon velikih događaja u nogometu, vaterpolu i košarci nezapaženo je prošla vijest o brončanoj medalji crikveničkog boksača Mateja Uremovića na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ruskom St. Petersburgu. Nastavak je to priče o riječkom boksu koja se i dalje razvija uspješno. U posljednjih desetak godina osnovani su mnogi klubovi u Rijeci, no jezgru čini družina koja nosi ime najdražeg grada. Njegov je predsjednik Ante Vičević nedavno izabran za čelnog čovjeka županijskog boksačkog saveza, nakon dvogodišnjeg predsjedničkog mandata u HBS-u.

Vičević je izjavio: “Treneri Vladimir Babić i Ive Živković zajedno s kondicijskom trenericom Mirnom Dorić rade svoj posao, od pripreme boksača do onih logističkih koraka.”

Posebno mjesto zaslužio je već spominjani Uremović koji se osim bronce s juniorskog prvenstva u šesnaestoj godini bio okitio s medaljom istog sjaja i na kadetskom EP-u koje je također bilo održano u Rusiji.

Vičević ga oslovljava kao trenutno najpotentnijeg mladog borca u državi: ” Dakle, sve oči trenutno su uprte baš u njega, što znači da baš od Uremovića zaista puno očekujem u budućnost. Zaista, treba ga pohvaliti jer dečko je do sada napravio velike rezultate. Svakako treba odati priznanje njegovom ocu Brunu, koji živi samo za boks, a moramo znati da nije mala stvar dolaziti svakog dana na treninge u Rijeku iz Crikvenice jer je riječ o velikoj udaljenosti. Također ne smijem zaboraviti spomenuti braću Besnik, Oracu, Davora Rakovca te Durima jer to su svakako momci u koje vjerujemo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.