Mateo Beusan: “Hajduk je drastično oštećen”

Mateo Beusan: “Hajduk je drastično oštećen”

Mateo Beusan i Joško Jeličić u studiju HRT-a komentirali su prvo poluvrijeme utakmice finala Kupa koje je, prema njihovim riječima, bilo puno sudačkih pogrešaka.

Sudac Mario Zebec loše je sudio prvo poluvijeme utakmice finala Kupa Hrvatske i katastrofalno oštetio Hajduk, tvrde Mateo Beusan Joško Jeličić. Zebec je napravio čak dvije velike pogreške.

Prvo je Saidu suđeno zaleđe kojeg uopće nije bilo, dok je u nastavku akcije Said krenuo prema golu, no Perić ga je srušio.

“U 23. minuti Križarić je signalizirao zaleđe Saida, ali nema govora! Niti jedan dio tijela Hajdukova igrača nije u zaleđu. Dalje Said ide sam, broj 55 ga ruši i treba dobiti crveni karton.” tvrdi Mateo Beusan.

Voditelj ga je tada pitao je li Hajduk po njemu tada oštećen. “Po meni? Valjda je po svima!” rekao je Beusan.

Druga greška bilo je nedosuđeni penal na Gyurcsu u 28. minuti susreta.

“Pa to je udarac direktno u vrh kopačke i igrač pada. Iz jednog kuta se čini da ga nije dirao, ali iz drugog kuta se vidi kontakt je direktno u kopačku. Kazneni udarac je trebao biti za Hajduk, nema govora o žutom kartonu za napadača Hajduka.” kaže Beusan.

Nakon utakmice Jeličić i Beusan krivnju su svalili na pomoćne suce, a ne na Zebeca.

“Gledajte, po meni je Zebec sudio dobro, mislim da jednostavno nije vidio ono udaranje Gyurcsa koje je bilo za kazneni udarac. Ali pomoćni sudac to mora vidjeti. Jedna je stvar pogriješiti, ali ovako pogriješiti… Recimo to ovako, kad Borut Križarić završi karijeru Dinamo se ne mora brinuti za povjerenika u Križevcima. Igračima Dinama svakako čestitke za duplu krunu, oni nisu krivi za pogreške suca.” izjavio je Jeličić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.