Mateo Holjevac treba pomoć za odlazak na Europsko prvenstvu u judu

Mateo Holjevac treba pomoć za odlazak na Europsko prvenstvu u judu

Svi koji žele i mogu pomoći da Hrvatska ima svojeg reprezentativca na Europskom prvenstvu u Rusiji donaciju mogu uplatiti na broj žiro-računa Judo kluba Duga Resa IBAN: HR2324000081190258319

Mateo Holjevac (12) iz Duge Rese jedini je hrvatski džudo borac s Downovim sindromom. Za deset dana trebao bi kao jedini predstavnik naše zemlje sudjelovati na Prvenstvu Europe s Downovim sindromom u džudu u Rusiji.

No da bi imao tu priliku da iskaže svoje vještine na međunarodnom natjecanju u St. Petersburgu, klubu nedostaje još 6000 kuna.

Pozivam sve koji mogu da pomognu i uplate donacije na račun kluba jer još nemamo dovoljno novca. Mateo bi bio prvo dijete u Hrvatskoj koje bi nastupilo na takvom natjecanju. Imati predstavnika na takvom natjecanju golema je stvar za Hrvatsku, a posebno za djecu s posebnim potrebama, kojoj bi to bio poticaj da se bave sportom – rekao nam je Davor Vrbanić, predsjednik kluba Duga Resa.

Jako želim ići tamo, a onda ću osvojiti zlato – rekao je dječak koji živi za judo. Obožava taj sport. Iako nije ni svjestan gdje je Rusija, silno se veseli putu.

Na Europskom otvorenom prvenstvu očekuje 150 natjecatelja iz Europe koji će se natjecati u tri kategorije. Putovanje na natjecanje u Rusiju za Matea i ekipu, koju čine njegov otac Miro, glavni trener Ivica Bućan i team manager, stoji 20.000 kuna.

Na put bi trebali krenuti 5. prosinca jer u Rusiji moraju biti 6. prosinca, da bi idućeg dana mogli sudjelovati na natjecanju. U troškove putovanja uključene su avionske karte, vize, osiguranje, putni troškovi i oprema.

Donacijama građana prikupljena je većina potrebnog iznosa, no još nam nedostaje 6000 kuna govori Vrbanić dodajući kako se natjecanju najviše veseli dobri dječak Mateo.

Odličan je borac, fascinira golemom voljom za radom i entuzijazmom. Veliki je radnik. Nakon završetka treninga zadnji odlazi jer ‘odradi’ po još nekoliko trbušnjaka, sklekova… Mateo je veliki borac i zaslužuje da mu se pruži ova prilika jer se dosad borio sa zdravom djecom, a na ovom natjecanju bi se borio ravnopravno s djecom poput njega, gdje svi imaju iste mogućnosti zaključuje Vrbanić.

Svi koji žele i mogu pomoći da Hrvatska ima svojeg reprezentativca na Europskom prvenstvu u Rusiji donaciju mogu uplatiti na broj žiro-računa Judo kluba Duga Resa IBAN: HR2324000081190258319.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.