Mateo Kovačić: Želim postati lider u Interu

Mateo Kovačić: Želim postati lider u Interu

- Sretan sam što je Mazzarri trener, jer mogu još puno naučiti, rekao je hrvatski reprezentativac

Mateo Kovačić u razgovoru za Sky Sport Italiju progovorio je o svojem statusu u Interu, odnosu s trenerom Walterom Mazzarrijem i igrama u dresu hrvatske reprezenzacije.

– Zadvoljan sam jer sam stigao u Inter, koji je veliki klub. Još sam mlad i imam puno za učiti, rekao je Mateo Kovačić za Sky Sport Italiju.

– Talijanski nogomet je izrazito težak, jer nema puno mjesta za igru kao u Engleskoj ili Španjolskoj, ali mogu naučiti puno o igri u obrani koji su jako važni. Nedostaje mi postizanje pogodaka, ali ima vremena, ustvrdio je hrvatski reprezentativac.

Kovačič je u Inter stigao 2013. godine, ali još nije postigao gol.

– Nadam se da će se to uskoro dogoditi, možda već protiv Parme. To govorim u svakom intervjuu, ali gol još nije stigao. Razgovaram s trenerom i iskusnijim suigračima da bi mogao napredovati. Na treningu radim na svojem udarcu i na svojoj poziciji i gdje moram biti kada je lopta na lijevoj ili desnoj strani, rekao je Kovačić kojega mediji povezuju s drugim klubovima zbog lošeg odnosa s trenerom Mazzarrijem.

– Uvijek razgovaramo, igrao ili ne. Zna da sam dobar na lopti, ali moram se naučiti kretati bez lopte. Sretan sam što je Mazzarri trener, jer mogu još puno naučiti. Uvijek mi govori da moram biti miran, posebice u periodu kada ne igram puno. Ovo je proces razvijanja i stariji igrači rekli su mi da je to normalno, kao što je bilo normalno da sam ljut kada nisam igrao. To je pozitivna ljutnja i normalna kod igrača koji ne igra, rekao je Kovačić.

– Talijanski nogomet je težak. Još sam mlad i imam puno za učiti, ali želim postati lider u Interu. Ne smijemo zaboraviti da imam tek 20 godin, nadam se da ću već s 22 biti dobar igrač, ustvrdio je hrvatski reprezentativac koji je progovorio i o nastupu za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

– To je veliki uspjeh za nas jer smo mala zemlja. Imamo puno talentiranih igrača, ali moramo ostvariti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu i mogu samo puno naučiti iz tog iskustva, zaključio je Mateo Kovačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.