Matteo Komadina osvojio jedan od najjačih boksačkih turnira u Europi!

Matteo Komadina osvojio jedan od najjačih boksačkih turnira u Europi!

Mladi boksač iz Delnica osvajanjem čuvenog 'Zlatnog gonga' još jednom je potvrdio svoju kvalitetu.

Skopski ‘Zlatni gong’ spada u jedan od najjačih boksačkih turnira u Europi, a hrvatski boksač Matteo Komadina osvajanjem istog turnira potvrdio je visoku klasu. Njegov trener Kristijan Hodak također zaslužuje veliko priznanje.

Mladi boksač iz Delnica osvajanjem čuvenog ‘Zlatnog gonga’ još jednom je potvrdio svoju kvalitetu jer skopski boksački turnir pripada u jedne od najjačih boksačkih turnira u Europi i na njemu pobjeđuju samo najbolji boksači.

Komadina je do zlata došao nakon dvije odlične borbe. Najprije je uvjerljivo na bodove porazio domaćeg predstavnika Jasina Ljamu da bi potom u finalu svladao desetorostrukog prvaka Albanije i viceprvaka Europe Krenara Zanelija.

“Do pobjede nije bilo lako doći, ne samo zbog odličnih protivnika, već i zato što smo do Skoplja putovali 12 sati i već idući dan imao sam meč. No uz puno truda i Božju pomoć uspio sam pobijediti čak i vrhunskog borca kao što je Zaneli”, kaže Komadina koji u ovoj natjecateljskoj sezoni nije izgubio niti jedan meč.

U Boksačkom klubu ‘Delnice’ izuzetno su ponosni na Mattea jer prvi put u povijesti goranskog sporta pojedinac iz malog grada poput Delnica nastupa na natjecanju takvog nivoa. Velike zasluge idu i treneru Hodaku.

“Ovo je izuzetan uspjeh, osobito pobjeda nad viceprvakom Europe. Trebalo je dobro osmisliti taktiku što nije bilo nimalo lako, jer Zaneli je opasan borac s besprijekornom tehnikom u kojoj nije lako naći grešku. Meč je bio vrlo težak, izjednačen u prve dvije runde. Na početku treće runde protivnik je počeo srljati, krenuo je u napad što smo iskoristili i pobijedili. Komadina je bio izuzetno koncentriran, odradio je sve što se od njega očekivalo”, rekao je Hodak.

Hodak ističe da Komadini sad slijede pripreme za Olimpijske igre 2020. godije u Tokiju. te se nada da će i Grad Delnice podržati mladog boksača u skladu s mogućnostima u proračunu.

“Gradonačelnik Ivica Knežević bio nam je velika podrška, pokazao je razumijevanje za Matteove izostanke s posla što nam puno znači. Također moramo zahvaliti direktoru GSC-a Alenu Udoviču na suradnji i prijeko potrebnoj pomoći u korištenju sportskih objekata jer bez toga teško da bi mogli ostvarivati vrhunske rezultate. Svakako treba spomenuti i ravnatelja delničke Osnovne škole Mladena Bolfa koji nam izlazi u susret i kad god je potrebno stavlja nam na raspolaganje sportske školske rekvizite te korištenje dvorane u jutarnjim satima”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.