Mediji protiv Nike Kovača: “On je malo rješenje, vrlo nepromišljen potez“!

Mediji protiv Nike Kovača: “On je malo rješenje, vrlo nepromišljen potez“!

Niti navijači nisu u velikoj većini za Bayernovu odluku oko novog trenera.

U srijedu je svjetsku nogometnu javnost podijelio neopravdano dosuđeni kazneni udarac za madridski Real protiv Juventusa u uzvratnoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka, a jedan Hrvat umiješan je u novu podjelu i to u Njemačkoj.

Naime, minhenski Bayern jučer je službeno objavio da će Niko Kovač od iduće sezone preuzeti bavarski klub i to ugovorom na tri godine. Aktualni trener prvaka Njemačke Jupp Heynckes podržao je taj potez, ali javnost ne dijeli njegovo mišljenje.

Zapravo, formirala su se dva tabora, jedan u kojemu mediji pesimistično i oprezno gledaju na postavljanje bivšeg hrvatskog izbornika na klupu minhenskog Bayerna i drugi, onaj navijački, u kojem su u većini zadovoljni Kovačevim dovođenjem.

Kod medija najviše su frankfurtski mediji na nož dočekali ovu odluku:

“Kovač je ugrozio svoj spomenik i prestao biti omiljen kod navijača te ugrozio ciljeve Eintrachta do kraja sezone“, prenosi Hessenschau, dok Peter Penders iz Frankfurter Allgemeinea tvrdi da je ostao gorak okus nakon ove Kovačeve odluke.

I Zeit donosi zaključak da je “Kovač karizmatičan i može postati prvak Njemačke s ovom momčadi, no da je to otprilike to – malo rješenje“. Popularni Bildov novinar Matthias Brugelmann smatra da je Bayernovo imenovanje Kovača iznenađujuće, baš kao i Tagesspiel, koji navodi da je ovaj potez ili vrlo hrabar ili vrlo nepromišljen.

Što se navijača tiče, oni su većinom na Kovačevoj strani. Naime, njemački Goal je postavio anketu prema kojoj je od 5 000 navijača njih 60 posto stalo na Kovačevu stranu, dok 40 posto tvrdi da je ovo loša odluka Bayerna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.