Međimurci još uvijek ogorčeni na odluku saveza o nedobivanju licence

Međimurci još uvijek ogorčeni na odluku saveza o nedobivanju licence

Međimurci se još uvijek nisu pomirili s odlukom saveza u kojoj je njima odbijena licenca za igranje u Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Međimurci se još uvijek nisu pomirili s odlukom saveza u kojoj je njima odbijena licenca za igranje u Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi, te odlukom da umjesto njih u rang više ide NK Varaždin.

Održala se u Čakovcu redovna godišnja skupština, a glavna tema je bila smanjenje duga od 10 milijuna kuna na podnošljivih 1,2 milijuna kuna. Kažemo podnošljivih, jer je klub još u 2014. godine bio dužan 10 milijuna kuna. Dugovi Međimurja datiraju još iz doba kada je čakovečki klub igrao u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa.

Čelni ljudi Međimurja ističu kako nije poznato na koji način varaždinski klub funkcionira kada je u pitanju njegova pravna osobnost i poštivanje Zakona o sportu. Nogometni klub Međimurje je dobio pravo od Upravnog suda da u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi može igrati već ove sezone, ali im je zahtjev bio nepravedno odbijen. Sada to više nije moguće,  ako ostvare plasman na terenu kao što je to bilo proteklih godina, više im ni Hrvatski nogometni savez neće moći blokirati ulazak u Drugu Hrvatsku nogometnu ligu.

Predsjednik Uršanić najavio je također da će u proljetnom dijelu sezone NK Međimurje biti spremno za borbu samo na jednom mjestu, a to je zeleni travnjak, kako bi se ostvario plasman u Drugu HNL. Najavio je pojačanje momčadi, koja trenutačno zaostaje dostižnih sedam bodova za vodećim u Trećoj ligi.  Također, priželjkuje od gradskih i županijskih vlasti da podrže plan o stabiliziranju kluba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.