Mediteranske igre: Hrvatsku će stotinjak sportaša predstavljati u Tarragoni

Mediteranske igre: Hrvatsku će stotinjak sportaša predstavljati u Tarragoni

Brojna hrvatska delegacija putuje u Kataloniju.

Od 22. lipnja do 01. srpnja ove godine u katalonskoj Tarragoni održat će se 18. po redu Mediteranske igre, a za Hrvatsku će nastupit stotinjak sportaša, od kojih su najbrojniji odbojkaši, muški i ženski.

“Prema aktualnom stanju prijava, hrvatsko izaslanstvo na MI u Tarragoni broji 34 sportašice i 66 sportaša u 24 sporta. Najviše predstavnika dat će odbojka, 12+12 u muškoj i ženskoj dvoranskoj reprezentaciji i jedan par na pijesku. U muškoj konkurenciji prijavljeni su još i rukometaši te paraplivači“, izjavio je šef reprezentacije na MI Damir Šegota.

Iako su prvotni datumi održavanja prošlogodišnjih Mediteranskih igara trebali biti od 30. lipnja do 09. srpnja 2017. godine, zbog nestabilnih političkih prilika i loše gospodarske situacije u Španjolskoj pomaknute su za godinu dana, naravno, uz suglasnost Međunarodnog odbora Mediteranskih igara MOMI.

Vrijedi spomenuti da će sveukupno sudjelovati oko četiri tisuće sportaša iz 26 zemalja svijeta u 33 discipline, više od 3 500 volontera i tisuću sudaca, kao i da će Igre pratiti oko 150 tisuća gledatelja unatoč činjenici da će se istovremeno odigravati i Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.