Međunarodni olimpijski odbor potvrdio domaćine Olimpijskih igara

Međunarodni olimpijski odbor potvrdio domaćine Olimpijskih igara

Foto: Olympics.org

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) potvrdio je domaćina Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2028. godine. MOO je tako stao na kraj nagađanjima oko domaćinstva, te je potvrdio Los Angeles kao domaćina dok se MOO obvezao pomoći organizaciju spomenutih Igara u vrijednosti od 1,8 milijardi dolara. Los Angeles će tako po treći puta u povijesti ugostiti OI, nakon što je prethodno bio domaćin 1932. i 1984. godine.

“MOO pozdravlja odluku Odbora za kandidaturu Los Angelesa i zadovoljni smo što možemo objaviti Ugovor o domaćinstvu 2028. pravovremeno i potpuno transparentno. Los Angeles je predstavio izvrsnu kandidaturu u kojoj je sadržan prioritet održivosti maksimiziranjem uporabe postojeće infrastrukture i podržavajući uključivanje većeg broja pripadnika mlađe populacije u olimpijski pokret”, izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach u priopćenju.

“Stoga smo sretni što možemo Ugovorom o domaćinstvu povećati dostupnost sportskih objekata za mlade i podržati ih u zdravom načinu života kroz sljedećih 11 godina. Uvjereni smo da u kolovozu možemo postići tripartitni dogovor pod vodstvom MOO-a s Los Angelesom i Parizom, stvarajući dobitnu kombinaciju za sve tri strane. Taj će dogovor biti proslijeđen na ratifikaciju tijekom rujanskog zasjedanja MOO-a u Limi”, zaključuje predsjednik MOO-a.

Također priopćenje MOO-a je potvrdilo kako će u Parizu biti održane Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. godine, točno 100 godina nakon što je francuska prijestolnica posljednji put ugostila najbolje sportaše svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.