Medveščak dobiva novog vratara

Medveščak dobiva novog vratara

Finac Niko Hovinen koji ima iskustvo igranja u AHL-u i KHL-u, od iduće će sezone nositi dres Medvjeda.

“Niko je finski vratar velikog okvira s neograničenim potencijalnom. Iza sebe ima KHL iskustva i veseli se prilici što će se moći boriti za minute među vratnicama i dokazati zašto je među najboljima u KHL-u”, izjavio je Aaron Fox, Medveščakov sportski direktor prilikom objave transfera.

Kažu finski vratar s neograničenim potencijalom? Odgovor je iskustvo, naime Hovinen je potekao iz Jokeritove škole, a 2006. na NHL Draftu ga je odabrala Minnesota Wild, no  do odlaska u Sjevernu Ameriku će pričekati daljnjih šest godina koje je proveo igrajući za Pelicanse i na posudbi za HeKi. 2011. bio je treći vratar finske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije osvojila svoje drugo zlato u povijesti, a iste te godine, nakon izvanredne sezone, su ga potpisali Philadelphia Flyersi u čijim je podružnicama (Trenton Titans i Oklahoma City Barons) je odigrao iduću sezonu.

Po povratku na europski led otišao je u KHL-ov Mettalurg Novokuznjeck iz kojeg je prešao u Admiral Vladivostok. U sezoni 2014./2015. selio se između Austrije, gdje je igrao za EC Salzburg (i osvojio naslov prvaka) i Švedske u kojoj je nastupao za Lulea HF i Malmö Redhawks. Iz Švedske se prošle godine vratio nazad u Ligu gdje je s Pelicansima završio sezonu u četvrtfinalu doigravanja u kojem je uz četiri starta imao postotak obrana od 93,2 posto i primio 1,99 gol po utakmici. Dobra statistika dakako.

Hovinen, visok 199 cm i težak 91 kg, dolazi iz sportske obitelji u kojoj su roditelji bili poznati atletičari, dok su se sva trojica sinova odlučila za hokej. Otac, Seppo Hovinen bio je prvak Finske u bacanju koplja te je nastupio na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976., dok majka, Ulla Lundholm i dalje drži ženski finski rekord u bacanju diska. Nastupila je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu gdje je završila nadomak medalji, na četvrtom mjestu. Nikov mlađi brat Miro, branič je finskih Pelicansa, dok se stariji brat Rami prestao baviti hokejom nakon juniorskih dana.

Eto zašto je Niko  vratar velikog okvira s neograničenim potencijalnom i na koji način će pojačati tim Medveščaka.

Malo više o novom pojačanju Medveščaka  iz Videa

Video: Intervju  “Meet Niko Hovinen” – You Tube

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.