Medveščak pojačao napad

Medveščak pojačao napad

Još jedan napadač stigao je u Medveščak...

Medveščak je objavio dolazak napadača Gilberta Brulea, koji je prošlu sezonu proveo u Automobilistu iz Jekaterinburga. Sportski direktor Aaron Fox je izjavio: “Brule će se sjajno uklopiti u našu novu momčad i siguran sam da će dati važan doprinos u novoj sezoni. Odličan je napadač i ima dobre klizačke sposobnosti. Trebali smo jednog vrhunskog centra i siguran sam da je Brule takav.”

U dobi od 18 godina Columbus Blue Jacketsci izabrali su Brulea kao šesti izbor prve runde NHL drafta 2005. godine. Tako je opravdao tvrdnje brojnih skauta koji su govorili da je riječ o drugom najtalentiranijem igraču svijeta nakon Sydneya Crosbyja. Prije toga je fantastično igrao u dresu Vancouver Giantsa u juniorskom WHL-u. U sezoni 2005/06 odigrao je sedam utakmica za Blue Jacketse, a u sljedećih nekoliko sezona bio je standardni igrač Columbusa, Edmonton Oilersa i Arizona Coyotesa. Povremeno je igrao u AHL-u za Syracuse Crunch, Springfield Falconse, Oklahoma City Baronse i Portland Piratese. Za vrijeme NHL lockouta u sezoni 2012/13 odigrao je 14 utakmica u dresu švicarskog prvoligaša ZSC Lionsa.

Riječ je o iznimno kvalitetnom i posebno upornom igraču. Rođen je 1987. godine. U djetinjstvu je zbog cerebralne paralize izgubio sestru i spomen na nju bavi se humanitarnim radom. Prije pet godine je tako platio operaciju vrijednu deset tisuća dolara za teško bolesnog dječaka iz Edmontona.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.