Medvjede iz EBEL-a pljeskom i pjesmom ispratilo 3500 navijača

Medvjede iz EBEL-a pljeskom i pjesmom ispratilo 3500 navijača

Medveščak neće sudjelovati u ligi za ostanak EBEL-a.

Medveščak je u posljednjoj utakmici u EBEL-u izgubio od češkog Orli Znojma u Ledenoj dvorani 11-2. Na tribinama je bilo 3500 gledatelja, a za ‘medvjede’ su posljednjih tjedana igrali samo domaći dečki.

“Bilo je i suza na tribinama, vidjelo se koliko to ljudima znači. Koliko vole Medveščak i koliko im je žao što se klub našao u ovakvoj situaciji”, rekao je Domen Vedlin, trener i igrač u zagrebačkom klubu.

Medveščak je posljednju utakmicu u EBEL-u odigrao u nedjelju navečer. Lako je moguće da je to posljednja utakmica zagrebačke momčadi u ovoj ligi uopće. Financijski problemi učinili su svoje.

“Hvala navijačima, pa njih 3500 je došlo na tribine u ovoj posljednjoj utakmici. Bio nam je to 26. poraz zaredom u ligi. Jednostavno, nismo se posljednjih tjedana nikako mogli nositi s profesionalcima iz drugih klubova. Mi smo amateri i praktički smo igrale utakmice bez treninga. – kaže Bruno Fičur

Bruno je centar, u hokeju je od četvrte godine.

“Doista, nije nam bilo lako u ovim utakmicama. Primjerice, prošlog tjedna u Salzburgu smo imali samo deset igrača. Imali smo dva golmana i samo dvije linije sa po pet igrača. Odmarali bi se u prosjeku 30-ak sekundi, a onda bi se morali vratiti na led. Protivnici bi jako ušli u utakmici, zabili bi nekoliko golova, a onda bi ipak malo spustili tempo. Nisu više tako jako klizali, nisu igrali svom snagom” – rekao je Fičur i dodao:

“Mi smo posljednjih tjedana u klubu volontirali. Moram reći da su nas i navijači i igrači ostalih klubova ugodno iznenadili. Dobili bismo ovacije gdje god bismo gostovali, a i igrači bi nam na rukovanju znali čestitati na hrabrosti i borbi. U Bolzanu i Salzburgu smo dobili i nagrade. Poslije utakmice su nas počastili pivom, tortom i kolačima.

Medveščak doista posljednjih tjedana proživljava jedno od najtežih razdoblja u svojoj povijesti. Nitko ne zna što će se dogoditi.

“Mi smo igrali utakmice bez treninga. Neki od nas igraju na dvije strane. Igrali su u EBEL-u i u drugoj ligi Slovenije. Znalo nam se dogoditi da imamo i po šest-sedam utakmica u deset dana – kaže Luka Jarčov, desno krilo “medvjeda”.

On je u EBEL-u igrao za Medveščak, a u ligi Slovenije igra za Zagreb.

“Ne znamo što će se dogoditi. Bilo je lijepo vidjeti sve te ljude koji su nas dolazili podržavati unatoč porazima” – rekao je Damir Buković.

Damir je završio ekonomiju, Bruno studira Geološko inženjerstvo, a Luka je student Kineziologije. Hokej im je svima velika ljubav.

– Vidjet ću što ću sad, želim se profesionalno baviti ovim sportom. Vani profesionalci u EBEL-u zarađuju između 3000 i 6000 eura. Obožavam hokej, navijač sam Edmonton Oilersa. Triput sam bio u Kanadi na njihovim utakmicama. Zaljubio sam se u ovaj sport i htio bih ga igrate i dalje, ali ne više kao amater – rekao nam je Bruno Fičur.

Ovi su momci posljednjih tjedana bili pravi heroji Medveščaka. Kluba koji je igrao EBEL, kluba koji je igrao KHL, a sad je pitanje u kojoj će ligi igrati idućih godina.

“Mi smo dali sve od sebe. Da smo barem mogli trenirati između utakmica, onda bismo sigurno bili i malo bolji. Ne bismo baš gubili s tolikom razlikom” – rekao je Luka.

Ledena je posljednjih godina bila dom dobrih hokejaških utakmica, punio je Medveščak i Arenu, ali sad nitko ne zna odgovor na pitanje kako dalje…

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.