Medvjedi u ružičastom protiv raka dojke

Medvjedi u ružičastom protiv raka dojke

Zagrebački Medveščak još se jednom uključio u hvalevrijednu humanitarnu akciju...

Zagrebački Medveščak još se jednom pridružio humanitarnoj akciju osvješćivanja javnosti na opasnost raka dojke, kao jedini klub u široj regiji koji će boju svojih dresova privremeno promijeniti u ružičastu kako bi na taj način obilježio globalnu borbu protiv ove zloćudne bolesti.

Spektakl u Ledenoj dvorani Doma sportova protiv Lade Toljati na rasporedu je večeras u 18.30 sati, a akcija se nastavlja na internetskoj stranici www.aukcije.hr, preko koje će svi zainteresirani moći licitirati za ružičaste dresove medvjeda te na taj način financijski pomoći Udruzi žena oboljelih od raka dojke ‘Sve za nju.’

“Odlična je stvar da je akcija zaživjela na ovaj način i na ovoj razini. U Sjevernoj Americi slično se redovito radi, ali u Europi sam ovakav angažman doživio samo u Medveščaku. Zato sam ponosan što igram ovdje, a očekujem i da će se naša publika u velikom broju odazvati licitaciji. Značilo bi to, uostalom, i uspjeh čitave kampanje”, kazao je Danac Patrick Bjorkstrand.

Bjorkstrand je u akciji sudjelovao i prošle godine, a isto pamti i Nathan Perkovich. “Velika je stvar što ovakve akcije nastavljaju ‘živjeti’. Naravno, svjesni smo broja ljudi koji nas svakodnevno prate i do kojega svojim porukama možemo doprijeti. Baš je zbog toga bitno da se uključimo u akcije ovoga tipa, jer se radi o mnogo većem cilju od pojavljivanja na ledu u ružičastim dresovima. Ako ova naša kampanja makar i jednu osobu potakne na preventivni pregled, bit ćemo zadovoljni”, rekao je Perkovich.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.