Mektić i Baker poraženi u polufinalu Münchena

Mektić i Baker poraženi u polufinalu Münchena

Nikola Mektić i Brian Baker nisu uspjeli izboriti novo finale, bolji su od njih u polufinalu Münchena u tri seta bili Kolumbijci Cabal i Farah.

Nikola Mektić i njegov suigrač Brian Baker nažalost nisu uspjeli doći do novog ATP finala. U polufinalu Münchena bolji su od njih nakon tri seta bili Kolumbijci Cabal/Farah rezultatom 6:3 5:7 7:10 nakon sata i 41 minute igre.

Ovom pobjedom Kolumbijci su se Mektiću i Bakeru osvetili za prošlotjedni poraz u finalu Budimpešte. Meč su obilježili brojni preokreti u sva tri seta, a na kraju su se u tome bolje snašli treći nositelji koji i dulje igraju zajedno i imaju više ovakvih mečeva odigranih. Mektić i Baker čak su osvojili i više poena u cijelom meču (75-71), ali nisu bili pravi u najvažnijim trenucima te Kolumbijci idu u finale.

U prvom setu Kolumbijci prvi stižu do breaka i odlaze na 3:1 vodstvo, ali tada Mektić i Baker to preokreću. Uzeli su idućih pet gemova uz dva breaka i dovršili prvi set u svoju korist 6:3. U drugom setu dogodila se baš suprotna priča, do prvog breaka i 3:1 stiže naša kombinacija i činilo se da će mirno dovršiti meč, ali tada do povratka stižu Farah i Cabal. Nešto teže, ali uspjeli su se vratiti. U vrlo važnom trenutku oduzimaju servis za 4:4, a onda i ne dopuštaju tie break još jednim oduzetim servisom za 7:5. U super tie breaku bolje su krenuli Mektić i Baker, napravili dva mini breaka za vodstvo 4:0, ali iskusni Kolumbijci stižu do još jednog preokreta. Osvojili su deset od idućih trinaest poena i dovršili meč 10:7 pobjedom.

ATP München, parovi, polufinale

Mektić / Baker – Cabal / Farah [3] 6:3 5:7 7:10

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.