Mektić i Peya poraženi u 2 tie breaka, za polufinale ostala teoretska šansa

Mektić i Peya poraženi u 2 tie breaka, za polufinale ostala teoretska šansa

Mektić i Peya osim u sebe moraju se uzdati i u Cabala i Faraha.

Nikola Mektić i Alexander Peya poraženi su u 2. kolu ATP Mastersa u Londonu, a nakon dva tie breaka bolji su bili Južnoafrikanac Raven Klaasen i Novozelanđanin Michael Venus.

Mektić/Peya – Klaasen/Venus 7:6 7:6

U prvom setu niti jedan par nije došao do breaka, iako su obje kombinacije imale svoje šanse. Klaasen i Venus su bili nešto bolji i u dva navrata bili blizu oduzimanju servisa, posebno kod 2:1 kada nisu iskoristili tri prilike. Jedina prilika za austrijsko-hrvatski dvojac bila je pri rezultatu 5:5. Imali su Mektić i Peya vodstvo 5:4 i dva servisa u tie breaku, ali su izgubili tri poena u nizu, a time i set.

U drugom setu u dva navrata su se spašavali, treća je bila sreća za Klaasena i Venusa pa su poveli 4:3, međutim kod servisa za meč nisu bili na razini i set je još jednom otišao u tie break. Stvorili su Klaasen i Venus velikih 5:1, malo su zakomplicirali situaciju propustivši meč loptu na 6:5 i svom servisu, ali u idućem poenu su uzeli mini break i upisali prvu pobjedu.

Mektiću i Peyi preostale su teoretske šanse za prolaz u polufinale. Ukoliko Murray i Soares pobjede večeras Cabala i Faraha ispali su, dok bi u suprotnom scenariju morali pobjediti u zadnjem kolu Murraya i Soaresa sa 2:0 i nadati se još jednoj pobijedi Cabala i Faraha.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.