Mercedes se rješava Hamiltona ili Rosberga?

Mercedes se rješava Hamiltona ili Rosberga?

Tko će otići iz momčadi Mercedesa?

Dvostruki F1 šampion Mercedes najavio je možebitne promjene u rosteru nakon što su svjetski mediji javili kako je atmosfera u momčadi poprilično nezdrava zbog rivalstva Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga.

Mercedes je svoju dominaciju otpočeo 2014, nakon što je u F1 predstavljen V6 Turbo motor, a situacija je eskalirala kada je Rosberg ove sezone po prvi put u karijeri Hamiltonu ‘ukrao’ tri uzastopne pobjede te mu najozbiljnije priprijetio osvajanju još jednog naslova.

Englesko-njemački dvojac već neko vrijeme uopće ne komunicira, tenzije se itekako osjete u zraku, a u razgovoru za Motorsport.com Mercedesov  timski šef Toto Wolff priznao je kako je upravo ta situacija najveća Mercedesova slabost.

“Ponekad se takav odnos ‘pretače’ na čitavi tim i to mora prestati. Prije tri godine donijeli smo odluku da u momčadi imamo dva podjednaka vozača, kako bismo bili što konkurentniji, ali u sljedećoj sezoni dobro ćemo promisliti hoćemo li tako nastaviti. Osobnost i karakter unutar ekipe krucijalni je sastojak za uspjeh. Važno je imati talentirane i brze vozače, ali isto tako želimo raditi i s dobrim momcima. Najveći trenutačni problem  u Marcedesu upravo je dinamika odnosa između vozača, a ponekad i između vozača i ostatka stožera”, otkrio je Wolff.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.