Messi i Ronaldo dolaze u Hrvatsku

Messi i Ronaldo dolaze u Hrvatsku

Ono što je u nogometu Messi za Barcelonu, a Ronaldo za Real, to je u biciklizmu Mark Cavendish za Team Dimension Data te Rafal Majka za Tinkoff. A upravo će ove dvije svjetske biciklističke zvijezde voziti utrku kroz Hrvatsku, od 19. do 24. travnja. Na ovogodišnjem izdanju nastupit će timovi iz najvišeg ranga Svjetskog biciklističkog saveza.

Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela naša Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazimo kroz više od 100 različitih mjesta, imamo više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo, prenosi nas Eurosport, a slika ove godine ide i na 5 kontinenata. Nadalje, očekujemo više od 100 tisuća ljudi koji će izaći uz cestu da vide prolazak utrke – rekao je jedan od organizatora   Miholjević.

Najveća zvijezda utrke bit će Mark Cavendish, jedan od najboljih sprintera današnjice. O kako je velikoj zvijezdi riječ, najbolje govore njegovi brojni uspjesi – 23 etapne pobjede na Tour de France, osvajanje zelene majice na Tour de Franceu, 12 pobjeda na etapama na Giru d’Italia, pobjeda u generalnom plasmanu po bodovima na Giru d’Italia, svjetski prvak 2011. godine, a bio je proglašen i sportskom osobom godine u Velikoj Britaniji po izboru BBC-a. Cavendish je ove godine već najavio odličnu formu pobjedom na Tour of Qatar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.