Meštrović: “Po uzoru na Rijeku nećemo smijeniti Zekića, a Osijek će u mojoj eri postati prvak“!

Meštrović: “Po uzoru na Rijeku nećemo smijeniti Zekića, a Osijek će u mojoj eri postati prvak“!

Predsjednik Osijeka u ekskluzivnom intervjuu osvrnuo se na sezonu.

Nakon prilično euforičnog ljeta, Osijek je burno ušao u 2018. godinu, u kojoj je zaratio s izbornikom Zlatkom Dalićem i navukao ljutnju velikog dijela nogometnih navijača, zbog zaleđenog terena krenuo gubiti bodove, a zatim doživio i tragediju u obitelji Boban, da bi u konačnici Zoran Zekić zaprijetio ostavkom nakon poraza od Rudeša.

No, predsjednik kluba Ivan Meštrović odlučio je, po riječkom principu, ne mijenjati trenera ni kad je kriza. Istupio je u javnost prvi put nakon povratka s reprezentativne turneje u SAD-u i u intervjuu za Novu TV izjavio:

“Od privatizacije, rezultatskog iskoraka i financijske stabilizacije, sve do infrastrukture koja je neviđen zahvat u Hrvatskoj, osječka budućnost je predivna. Zekić će sigurno biti trener do kraja ove, a možda i iduće sezone. Pa ni Rijeka ne bi bila prvak da je Kek smijenjen u prvoj krizi“, započeo je.

“Za našu generaciju jednoumlje je nesvakidašnje i nepoznat pojam. Ja se ne skrivam i štitim svoje ljude, a lijevi bočni i stoperi sigurno bi morali imati mjesta u reprezentaciji, pogotovo Barišić, koji je najbolji lijevi bek lige“, osvrnuo se Meštrović na Dalićeve izabranike za SAD.

Za kraj je pojasnio i situaciju u hrvatskom nogometu i ambicijama kluba do kraja sezone, ali i dalje:

“Prosječni Nijemac ne zna nabrojati dva suca i ne zna tko je dopredsjednik Saveza, a kod nas vladaju generalno nezadovoljstvo i gorčina te se ističu samo negativne stvari. Osijek će u mojoj eri postati prvak! Nije bio 75 godina, neće biti ni ove, ali trebamo pričekati još koju godinu“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.